JELO ZA DOMAĆICE-POČETNICE: Ne znate šta za ručak - idite na provereno i lako (RECEPT)
PILAV je staro, jednostavno i ukusno jelo. Ako niste odavno jeli - sada je trenutak.

Foto: A. M.
Ne znate šta biste za ručak? Možda je pilav odlično rešenje, jer se sprema za najviše pola sata i peče se u rerni.
Sastojci za pilav:
* šolja pirinča po osobi Foto: A. M.
* veliko belo meso
* 1 crni luk
* 1 kocka supe
* so, biber, suvi začin
Pilav - priprema:
Belo meso ili bataci se očiste, iseku na filee i kratko proprže u tiganju sa malo ulja. Očisti se crni luk i isecka na kockice. U isti tiganj se isprži i crni luk, a zatim se doda i pirinač. Kada se kratko proprži pirinač sa crnim lukom se sipa u pleh u kojem će se pilav peći. Doda se i kratko ispržena piletina.
Kocka supe se razblaži u šolji tople vode pa se zalije pilav.

Foto: A. M.
Onda se sve polije sa kockom supe koja se prethodno razblaži u šolji tople vode. Pleh se ubaci u zagrejanu rernu.
Pilav se peče oko 20 minuta, odnosno dok ne ispari voda. Treba voditi računa da ne zagori, odnosno da se pirinač ne presuši u rerni.

DOGOVORENO PRIMIRJE IRANA I IZRAELA: Tramp - Kraj rata; Bombe SAD nisu uništile nuklearna postrojenja? (FOTO/VIDEO)
RAT Izraela i Irana - 11. dan.
23. 06. 2025. u 08:17 >> 00:53

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

SLIKA IZ SRBIJE KOJA SLAMA SRCE: Tragičan razlog zašto roda 2 dana ne napušta zgarište - izgorelo 2 hektara žita
SVAKE godine, uprkos molbama i apelima, veliki broj ljudi pali strljiku i na taj način dolazi do požara u kojima stradaju tuđi usevi, ali nažalost i životi nevinih bića.
27. 06. 2025. u 16:50
Komentari (0)