JELO ZA DOMAĆICE-POČETNICE: Ne znate šta za ručak - idite na provereno i lako (RECEPT)
PILAV je staro, jednostavno i ukusno jelo. Ako niste odavno jeli - sada je trenutak.

Foto: A. M.
Ne znate šta biste za ručak? Možda je pilav odlično rešenje, jer se sprema za najviše pola sata i peče se u rerni.
Sastojci za pilav:
* šolja pirinča po osobi Foto: A. M.
* veliko belo meso
* 1 crni luk
* 1 kocka supe
* so, biber, suvi začin
Pilav - priprema:
Belo meso ili bataci se očiste, iseku na filee i kratko proprže u tiganju sa malo ulja. Očisti se crni luk i isecka na kockice. U isti tiganj se isprži i crni luk, a zatim se doda i pirinač. Kada se kratko proprži pirinač sa crnim lukom se sipa u pleh u kojem će se pilav peći. Doda se i kratko ispržena piletina.
Kocka supe se razblaži u šolji tople vode pa se zalije pilav.

Foto: A. M.
Onda se sve polije sa kockom supe koja se prethodno razblaži u šolji tople vode. Pleh se ubaci u zagrejanu rernu.
Pilav se peče oko 20 minuta, odnosno dok ne ispari voda. Treba voditi računa da ne zagori, odnosno da se pirinač ne presuši u rerni.

VEŠTAK OTKRIO JEZIVE DETALjE O DEČAKU UBICI: Evo zašto je Kosta pucao na čuvara škole, nije ga potreslo saznanje koga je sve ubio
ZAKLjUČILI smo da je Kosta bio sposoban da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja zločina i da ta sposobnost nije bila bitno smanjena. Postoji jedna kratkotrajna ometenost, za period u učionici za koji on kaže da nema sećanja, ali on je sve radio po planu. To ukazuje da je on upravljao svojim postupcima.
05. 06. 2025. u 17:05

"OL STAR" SE MENjA IZ KORENA, Nikola Jokić će dobiti priliku da zablista kao nikada! (VIDEO)
NBA liga je donela odluku da iz korena promeni format "ol-star" meča, potvrdio je komesar lige Adam Silver.
04. 06. 2025. u 21:50

VRTOGLAVA SUMA: Koliku nacionalnu penziju prima Ljiljana Blagojević
JEDNA od naših najistaknutijih dramskih umetnica Ljiljana Blagojević otišla je u penziju, a nalazi se među dvadesetčetvoro umetnika, koji će primaju nacionalnu penziju za doprinos kulturi.
07. 06. 2025. u 11:30
Komentari (0)