URAGAN NA TANJIRU: Da li ste spremali crnu papriku?

Kristina Ljubisavljević

03. 02. 2023. u 09:00

CRNA PAPRIKA je toliko zdrava da je prava šteta termički je obrađivati, pa vam zato predlažemo ovaj recept

УРАГАН НА ТАЊИРУ: Да ли сте спремали црну паприку?

Foto: A.M.

Crna paprika se priprema na isti način kao i žuta, zelena ili crvena. Međutim, smatra se da je izuzetno zdrava, prepuna vitamina, pa se obično priprema sveža - u salati. Crna paprika je retka, ali stara sorta i zbog toga je skuplja od običnih paprika.

Sastojci za crnu punjenu papriku

  • 1 crna paprika
  • 1 paradajz
  • mali crni luk
  • parče kozjeg sira
  • limun
  • šoljica bulgura
  • struk peršuna
  • maslinovo ulje

Foto: A.M.

 

Priprema crne paprike

Čaša bulgura se skuva u vodi, a kada provri već je gotov. Iscedite ga i ostavite u cediljki da se ohladi.

Sve se sitno isecka i pomeša sa bulgurom.

Crna paprika se opere i pažljivo iseče po sredini. Očisti se od semenki i odloži na stranu. Paradajz se opere i oljušti pa iseče na kockice. Crni luk se iseče veoma sitno. Peršun se opere i sitno isecka.

Foto: A.M.

Bulgur se pomeša sa paradajzom, crnim lukom i peršunom, začini limunom i maslinovim uljem, pa napuni paprika.

Uz bulgur i papriku odlično se slaže kozji sir, koji se iseče na kockice.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVO KAKO DO KARATA ZA VEČITI DERBI: Crvena zvezda poslala obeveštenje pred meč sa Partizanom