URAGAN NA TANJIRU: Da li ste spremali crnu papriku?
CRNA PAPRIKA je toliko zdrava da je prava šteta termički je obrađivati, pa vam zato predlažemo ovaj recept
Crna paprika se priprema na isti način kao i žuta, zelena ili crvena. Međutim, smatra se da je izuzetno zdrava, prepuna vitamina, pa se obično priprema sveža - u salati. Crna paprika je retka, ali stara sorta i zbog toga je skuplja od običnih paprika.
Sastojci za crnu punjenu papriku
- 1 crna paprika
- 1 paradajz
- mali crni luk
- parče kozjeg sira
- limun
- šoljica bulgura
- struk peršuna
- maslinovo ulje
Priprema crne paprike
Čaša bulgura se skuva u vodi, a kada provri već je gotov. Iscedite ga i ostavite u cediljki da se ohladi.
Sve se sitno isecka i pomeša sa bulgurom.
Crna paprika se opere i pažljivo iseče po sredini. Očisti se od semenki i odloži na stranu. Paradajz se opere i oljušti pa iseče na kockice. Crni luk se iseče veoma sitno. Peršun se opere i sitno isecka.
Bulgur se pomeša sa paradajzom, crnim lukom i peršunom, začini limunom i maslinovim uljem, pa napuni paprika.
Uz bulgur i papriku odlično se slaže kozji sir, koji se iseče na kockice.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)