Napravite ukusnu i luksuznu GOZBU od palačinki (FOTO)
PALAČINKE sa lososom, vlašcem ili buđavim sirom prava su poslastica širom sveta, a prave se izuzetno jednostavno i brzo.
Svi znaju da prave palačinke, ali uz malo mašte i dobre sastojke ovo naizgled obično jelo može da se pretvori u veoma ukusan delikates.
Vrećice sa lososom
Palačinke sa lososom su specijalitet u Rusiji.
Palačinke se ispeku, a onda ostave da omeknu. Na sredinu svake palačinke se stavi kašikica krem sira i nekoliko komadića dimljenog lososa. Palačinke se pažljivo sakupe u paketić i vrh se nežno veže grančicom vlašca ili slamkom slame. Vrećice mogu da se pune i sa ruskom salatom ili paštetom.
Paketići sa sirom
U sredinu ispečenih palačinki se stavi komadić kačkavalja koji može da bude trapist, edamer, ali i rokfor ili neki drugi budžavi sir.
Ukoliko sir nije slan može da se doda kašikica majoneza, da bi bolje držala salatu. Doda se nekoliko listića bebi-spanaća, rukole ili isečene zelene salate. Palačinke se prvo preklope sa strane, pa druge i pažljivo upakuju.
Vrećice i paketići mogu da se prave samo sa klasičnim, tankim palačinkama. Američke su debele i kada se saviju puknu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ŠARLOTA ILI OKRENUTI KOLAČ: Gotovo za 15 minuta sa minimum sastojaka
01. 02. 2023. u 18:00
SLATKA PITA SA SIROM I REZANCIMA: Starinski recept koji će sve oduševiti ukusom
01. 02. 2023. u 16:55
ODUŠEVITE GOSTE ZDRAVIM GRICKALICAMA: Recept za šarene slane štapiće
01. 02. 2023. u 14:29
KINESKI RECEPT ZA HLEB NA PARI: Brze i ukusne pogačice (VIDEO)
30. 01. 2023. u 20:19
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)