Napravite ukusnu i luksuznu GOZBU od palačinki (FOTO)
PALAČINKE sa lososom, vlašcem ili buđavim sirom prava su poslastica širom sveta, a prave se izuzetno jednostavno i brzo.

Foto: A. M.
Svi znaju da prave palačinke, ali uz malo mašte i dobre sastojke ovo naizgled obično jelo može da se pretvori u veoma ukusan delikates.
Vrećice sa lososom
Palačinke sa lososom su specijalitet u Rusiji.
Palačinke se ispeku, a onda ostave da omeknu. Na sredinu svake palačinke se stavi kašikica krem sira i nekoliko komadića dimljenog lososa. Palačinke se pažljivo sakupe u paketić i vrh se nežno veže grančicom vlašca ili slamkom slame. Vrećice mogu da se pune i sa ruskom salatom ili paštetom.

Foto: A. M.
Paketići sa sirom
U sredinu ispečenih palačinki se stavi komadić kačkavalja koji može da bude trapist, edamer, ali i rokfor ili neki drugi budžavi sir.
Ukoliko sir nije slan može da se doda kašikica majoneza, da bi bolje držala salatu. Doda se nekoliko listića bebi-spanaća, rukole ili isečene zelene salate. Palačinke se prvo preklope sa strane, pa druge i pažljivo upakuju.

Foto: A. M.
Vrećice i paketići mogu da se prave samo sa klasičnim, tankim palačinkama. Američke su debele i kada se saviju puknu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ŠARLOTA ILI OKRENUTI KOLAČ: Gotovo za 15 minuta sa minimum sastojaka
01. 02. 2023. u 18:00

SLATKA PITA SA SIROM I REZANCIMA: Starinski recept koji će sve oduševiti ukusom
01. 02. 2023. u 16:55

ODUŠEVITE GOSTE ZDRAVIM GRICKALICAMA: Recept za šarene slane štapiće
01. 02. 2023. u 14:29

KINESKI RECEPT ZA HLEB NA PARI: Brze i ukusne pogačice (VIDEO)
30. 01. 2023. u 20:19

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)