RECEPT ZA SOS OD VIŠANJA: "Pokvarite" pečenje ovim brzinskim dodatkom - i nećete se pokajati
RINFLAJŠ se sprema od pilećeg ili goveđeg mesa koje se kuvalo u supi, a jede se uz sos
Nedeljni ručak u Vojvodini je nezamisliv bez supe, a posle supe i pre pečenja jede se rinflajš. To je kuvano meso i povrće iz supe preliveno sosom.
Sastojci za sos od višanja
- šolja višanja
- malo brašna
- zejtin
- so, biber
Priprema sosa od višanja
U šerpicu se sipa ulje i doda kašika brašna. Kada se brašno malo proprži, smanji se ringla i dodaju se višnje. Višnje mogu da budu sveže, ali i smrznute i u tom slučaju moraju da se odlede. Smrznute višnje se najbrže odlede ako se pospu kašikom šećera.
Kada je brašno promenilo boju dodaju se višnje bez soka. Višnje se malo prodinstaju, šerpica se skloni sa ringle i sos se razredi sokom koji su pustile kada su im izvađene koštice. Ukoliko nema dovoljno soka - dodajte malo vode. Još malo prokuvajte dok se sos ne zgusne. Prema ukusu dodajte so i biber, ali i kašičicu šećera ukoliko su sveže, a ne smrznute.
Sos od višanja se obično jede uz kuvano meso i povrće koje je iz supe, ali je podjednako ukusan i sa pečenjem.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)