RECEPT KUVARICE IZ VRANJA: Pileće rolnice sa prelivom od ananasa
JOVANA Janković jedna je od najmlađih i najpoznatijih kuvarica iz Vranja, koji svoj posao radi sa puno ljubavi. Iako za nju kažu da je “kraljica u spremanju tradicionalnih jela”, ona je sa čitaocima Novosti podelila svoj jedinstven recept, koji obožavaju gosti restorana u kome radi.
Za pileće rolnice sa prelivom od ananasa potrebni su sledeći sastojci:
- 200 grama pilećeg filea
- 70 g kravljeg sira,
- orasi,
- 3 suve šljive
- Spanađ u briketima
Preliv od ananasa:
- 50 grama maslaca,
- 100 grama ananasa (svežeg ili kandiranog),
- 1 kašicica mlevenog đumbira,
- 2 kašičice karija,
- 100 mililitara soka od jabuke,
- 1 kasicica meda
Priprema rolnica:
Izlupati pileći file (ne mnogo tanko),zatim preko celog filea unutra rasporediti spanać i zatim ređati sir isečen na manje kocke, pa suvu šljivu u kojoj ste predhodno stavili orah i tako unakrsno dok ne popunite do kraja.
Zaviti meso u rolnicu i staviti da se peče ili na skaru ili u pećnicu 180 stepeni 20-30 minuta.
Priprema preliva:
Na tiganj staviti maslac da se topi sa malčice maslinovog ulja (da vam maslac ne zagori,stavimo malo maslinovog).Kad se otopi dodati đumbir i kari, lepo umečati da razbijete grudvice,zatim dodate sok od jabuke i med(da dobije na gustini).Kad proključa dodati ananas iseckan na kockice.Sve to ostavite da ključa dok ne krene da dobija na gustini i onda sklanjamo sa vatre.
Rolnice secemo na kolutice i prelivamo ih napravljenim sosom,s tim što ananas stavljamo kroz sredinu
Služiti uz grilovano provrće!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)