NIKADA! Nemojte koristiti maslinovo ulje za pečenje krompira - evo i zašto
OD ZAČINA koristite samo so i biber.

Foto: Shutterstock
Poznati šef Rejmond Blank otkrio je trikove za pečenje krompira – kako ih izrezati, koliko dugo peći, koju masnoću koristiti...
Ovaj ponosni vlasnik dve Mišlenove zvezdice istaknuo je da bi krompire trebalo nakon guljenja izrezati na četvrtine debele otprilike četiri centimetra. Tako će se postići hrskava korica i mekana unutrašnjost.
Sledeći korak jeste odabir masnoće. Rejmond tvrdi da bi za pripremu krompira najbolje bilo upotrebiti guščju mast jer ima intenzivan ukus.
- Ako ste vegani, onda birajte suncokretovo ulje. Najgore koje možete odabrati jeste maslinovo – daće krompirima gorki ukus - kaže Rejmond i savetuje da prvo kuvate krompire pet minuta, a zatim ih namastite i stavite u pećnicu na 200°C, 30 do 40 minuta.
Od začina, kaže, koristite samo so i biber.
Preporučujemo

"RAZREDNI DOK VODI MATURSKU EKSKURZIJU" Hit snimak naših košarkaša sa aerodroma - Sa Karijem u redu za kafu, komentari pljušte (VIDEO)
KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije otputovala je danas iz Beograda za Rigu gde će igrati na predstojećem Evropskom prvenstvu.
25. 08. 2025. u 15:30

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

GLADNI MEDVED NAPRAVIO HAOS: Raskopao grobove na pravoslavnom groblju u potrazi za hranom
NAKON sve češćih slučajeva da medvedi u Crnoj Gori dolaze do naseljenih mesta, gde napadaju pčelinjake i stoku, meštane sela Donji Unač u oblasti Pive iznenadio je medved koji je u potrazi za hranom pokušao da raskopa grobove, javlja Radio-televizija Crne Gore (RTCG).
25. 08. 2025. u 11:24
Komentari (0)