NIKADA! Nemojte koristiti maslinovo ulje za pečenje krompira - evo i zašto
OD ZAČINA koristite samo so i biber.
Foto: Shutterstock
Poznati šef Rejmond Blank otkrio je trikove za pečenje krompira – kako ih izrezati, koliko dugo peći, koju masnoću koristiti...
Ovaj ponosni vlasnik dve Mišlenove zvezdice istaknuo je da bi krompire trebalo nakon guljenja izrezati na četvrtine debele otprilike četiri centimetra. Tako će se postići hrskava korica i mekana unutrašnjost.
Sledeći korak jeste odabir masnoće. Rejmond tvrdi da bi za pripremu krompira najbolje bilo upotrebiti guščju mast jer ima intenzivan ukus.
- Ako ste vegani, onda birajte suncokretovo ulje. Najgore koje možete odabrati jeste maslinovo – daće krompirima gorki ukus - kaže Rejmond i savetuje da prvo kuvate krompire pet minuta, a zatim ih namastite i stavite u pećnicu na 200°C, 30 do 40 minuta.
Od začina, kaže, koristite samo so i biber.
Preporučujemo
BAJATOVIĆ OTKRIO POTENCIJALNE KUPCE NIS-A: "Ruski kapital mora da bude anuliran"
DIREKTOR Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je večeras da prodaju NIS-a Rusima 2008. ne vidi kao loš poslovni potez, ali da ruski kapital u toj kompaniji mora da bude anuliran, jer NIS mora da nastavi da radi, a kao potencijalne kupce NIS-a vidi subjekte iz arapskih zemalja, ali ne isključuje ni evropske, ili američke kompanije.
18. 11. 2025. u 22:27
ZELENSKI ALARMIRAO EVROPU: Rusija će pokrenuti veliku agresiju na kontinent, poznata i godina
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da Rusija planira da pokrene veliku agresiju na evropskom kontinentu 2029. ili 2030. godine, navodeći da na to ukazuje povećana ruska proizvodnja oružja.
13. 11. 2025. u 10:54
TAJ MALI ŽUT BIKINI: Teniserke zapalile net fotkama sa plaže
ARINA Sabalenka i Paula Badosa su u žiži.
18. 11. 2025. u 11:34
Komentari (0)