NIKADA! Nemojte koristiti maslinovo ulje za pečenje krompira - evo i zašto
OD ZAČINA koristite samo so i biber.

Foto: Shutterstock
Poznati šef Rejmond Blank otkrio je trikove za pečenje krompira – kako ih izrezati, koliko dugo peći, koju masnoću koristiti...
Ovaj ponosni vlasnik dve Mišlenove zvezdice istaknuo je da bi krompire trebalo nakon guljenja izrezati na četvrtine debele otprilike četiri centimetra. Tako će se postići hrskava korica i mekana unutrašnjost.
Sledeći korak jeste odabir masnoće. Rejmond tvrdi da bi za pripremu krompira najbolje bilo upotrebiti guščju mast jer ima intenzivan ukus.
- Ako ste vegani, onda birajte suncokretovo ulje. Najgore koje možete odabrati jeste maslinovo – daće krompirima gorki ukus - kaže Rejmond i savetuje da prvo kuvate krompire pet minuta, a zatim ih namastite i stavite u pećnicu na 200°C, 30 do 40 minuta.
Od začina, kaže, koristite samo so i biber.
Preporučujemo

RUSI SE NE ZAUSTAVLjAJU, POJAČALI UDARE NA UKRAJINU Zelenski: Amerika i Evropa moraju da zaustave Putina
RUSIJA je tokom noći 5. oktobra izvela još jedan sveobuhvatan napad na Ukrajinu, u kojem je, prema zvaničnim podacima, poginulo najmanje pet osoba, a najmanje 18 je ranjeno.
05. 10. 2025. u 15:00

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

"ISTINA JE - BILA SAM S NjIM" Milica Pavlović priznala za vezu: "Ne znam što sam to krila"
"KADA volim, dajem se bezuslovno. Tada samo treba da mi verujete, ništa drugo. Samo poverenje nemojte da mi izigrate, sve ostalo može. I ja partneru verujem isto tako i onda nećemo imati problem, ali ako se usudi da mi izigra poverenje, to je kraj, u stanju sam da se okrenem i da se pravim da ga nikada poznavala nisam."
03. 10. 2025. u 21:02
Komentari (0)