ZDRAV I UKUSAN ručak za celu porodicu: Danas pripremamo piletinu sa povrćem
KVALITETAN obrok zahteva zastupljenost i mesa i povrća na tanjiru

Foto: Profimedia
Potrebno je:
2 batka
2 karabatka
so
suvi začin
biber
đumbir
1 glavica crnog luka
1 lovorov list
2 krompira
1 šargarepa
1/2 celera
beli luk
začin za piletinu
2 paradajza
Priprema:
Batakove i karabatakove posolite, pobiberite, začinite đumbirom i suvim začinom. Ulje zagrejte, spustite meso, pa ga prepecite sa obe strane.
Naseckajte crni luk na rebarca i spustite u meso. Dodajte lovorov list. Dok se prži iseckajte krompir na deblje listiće, šargarepu na kolutove, paradajz na kockice, celer na kocke.
Dodajte mesu krompir, šargarepu, celer, paradajz. Sipajte 1 dcl vode poklopite i kuvajte. Kuvajte oko 35 min na srednjoj vatri i povremeno protresite šerpu. Ukoliko želite, možete pred kraj zapeći u rerni 10-15 minuta, kako bi se napravila korica.
Po želji dodajte pred kraj 1/2 dcl pelata paradajza. Gotovo jelo služite uz pire od karfiola. Prijatno.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ZAČINITE JELO UKUSIMA JUGA: Unesite vranjanski duh kuvanja u vaše specijalitete
11. 02. 2023. u 15:00

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)