ZDRAV I UKUSAN ručak za celu porodicu: Danas pripremamo piletinu sa povrćem

Novosti online

23. 03. 2023. u 17:23

KVALITETAN obrok zahteva zastupljenost i mesa i povrća na tanjiru

ЗДРАВ И УКУСАН ручак за целу породицу: Данас припремамо пилетину са поврћем

Foto: Profimedia

Potrebno je:

2 batka

2 karabatka
so
suvi začin
biber
đumbir
1 glavica crnog luka
1 lovorov list
2 krompira
1 šargarepa
1/2 celera
beli luk
začin za piletinu
2 paradajza

Priprema:

Batakove i karabatakove posolite, pobiberite, začinite đumbirom i suvim začinom. Ulje zagrejte, spustite meso, pa ga prepecite sa obe strane.

Naseckajte crni luk na rebarca i spustite u meso. Dodajte lovorov list. Dok se prži iseckajte krompir na deblje listiće, šargarepu na kolutove, paradajz na kockice, celer na kocke.

Dodajte mesu krompir, šargarepu, celer, paradajz. Sipajte 1 dcl vode poklopite i kuvajte. Kuvajte oko 35 min na srednjoj vatri i povremeno protresite šerpu. Ukoliko želite, možete pred kraj zapeći u rerni 10-15 minuta, kako bi se napravila korica.

Po želji dodajte pred kraj 1/2 dcl pelata paradajza. Gotovo jelo služite uz pire od karfiola. Prijatno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)