ZDRAV I UKUSAN ručak za celu porodicu: Danas pripremamo piletinu sa povrćem
KVALITETAN obrok zahteva zastupljenost i mesa i povrća na tanjiru

Foto: Profimedia
Potrebno je:
2 batka
2 karabatka
so
suvi začin
biber
đumbir
1 glavica crnog luka
1 lovorov list
2 krompira
1 šargarepa
1/2 celera
beli luk
začin za piletinu
2 paradajza
Priprema:
Batakove i karabatakove posolite, pobiberite, začinite đumbirom i suvim začinom. Ulje zagrejte, spustite meso, pa ga prepecite sa obe strane.
Naseckajte crni luk na rebarca i spustite u meso. Dodajte lovorov list. Dok se prži iseckajte krompir na deblje listiće, šargarepu na kolutove, paradajz na kockice, celer na kocke.
Dodajte mesu krompir, šargarepu, celer, paradajz. Sipajte 1 dcl vode poklopite i kuvajte. Kuvajte oko 35 min na srednjoj vatri i povremeno protresite šerpu. Ukoliko želite, možete pred kraj zapeći u rerni 10-15 minuta, kako bi se napravila korica.
Po želji dodajte pred kraj 1/2 dcl pelata paradajza. Gotovo jelo služite uz pire od karfiola. Prijatno.
Preporučujemo

ZAČINITE JELO UKUSIMA JUGA: Unesite vranjanski duh kuvanja u vaše specijalitete
11. 02. 2023. u 15:00

UKRAJINA IZDALA UPOZORENjE: Rusi će noćas lansirati raketu koja može da nosi nuklearno oružje
RUSIJA planira „trenažno“ lansiranje interkontinentalne balističke rakete RS-24 „Jars“ u noći između 18. i 19. maja, saopštila je ukrajinska vojna obaveštajna služba (GUR) 18. maja.
18. 05. 2025. u 15:55

INCIDENT U DRUGOM KRUGU IZBORA U RUMUNIJI: Policija izvela predsedničkog kandidata sa biračkog mesta (VIDEO)
RUMUNSKI predsednički kandidat i lider nacionalističke stranke Alijansa za ujedinjenje Rumuna Đorđe Simion i favorit na prošlogodišnjim poništenim izborima, Kalin Đorđesku, policija je izvela sa biračkog mesta u Mogošoaji (predgrađu Bukurešta).
18. 05. 2025. u 09:54

SAMO 5 ZEMALjA: Ko je sve glasao za Srbiju i kako - maksimalnih 12 od komšija (FOTO)
POSLE završenog finala "Evrovizije 2025", na zvaničnom sajtu prestižnog muzičkog takmičenja objavljeno je i kako su glasale zemlje učesnice u polufinalima.
18. 05. 2025. u 11:34
Komentari (0)