ĆUFTICE U SOSU OD LUKA I SENFA: Izdašan ručak za celu porodicu
DONOSIMO vam najbolji recept za ćufte u sosu od luka i senfa, kojim je teško odoleti.

Foto: Jutjub/Printskrin/Uradi sama-Ideje za kreativce
Jela od mlevenog mesa su ono što svi volimo, a ovaj recept zapišite jer smo sigurni da će se svima toliko doopasti da će vam tražiti da ga uskoro ponovo pravite.
Sastojci:
- 1 kg mešanog mlevenog mesa
- so
- biber
- svež peršun
Sos:
- 3 glavice crvenog luka
- 1 sveža žuta paprika
- 1 kašika ražanog brašna
- 1 kašika senfa
- goveđa supa
- svež bosiljak
1. U meso dodajte so, biber i sitno naseckan peršunov list (malo veću količinu) i oblikujte kuglice željene veličine.
2. U dubljem tiganju zagrejte malo ulja, kratko pržite kuglice, pa ih izvadite na tanjir. Na to ulje stavite luk i papriku isečene na rezance i kašiku senfa i pržite dok sve ne dobije finu boju i miris.
3. Vratite kuglice u tiganj, pospite brašnom, sve malo protresite i zalijte goveđom supom, koju ste dobili od vode i goveđe kocke za supu.
4. Kuvajte pola sata na srednje jakoj vatri povremeno mešajući.
5. Kad je gotovo, obilno pospite seckanim peršunovim listom.
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ROLAT OD TIKVICA: Nikad ih više nećete jesti na drugačiji način - prelepo jelo
12. 08. 2023. u 19:00

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)