ĆUFTICE U SOSU OD LUKA I SENFA: Izdašan ručak za celu porodicu

Novosti online

15. 08. 2023. u 18:00

DONOSIMO vam najbolji recept za ćufte u sosu od luka i senfa, kojim je teško odoleti.

ЋУФТИЦЕ У СОСУ ОД ЛУКА И СЕНФА: Издашан ручак за целу породицу

Foto: Jutjub/Printskrin/Uradi sama-Ideje za kreativce

Jela od mlevenog mesa su ono što svi volimo, a ovaj recept zapišite jer smo sigurni da će se svima toliko doopasti da će vam tražiti da ga uskoro ponovo pravite.

Sastojci:

  • 1 kg mešanog mlevenog mesa
  • so
  • biber
  • svež peršun

Sos:

  •  3 glavice crvenog luka 
  • 1 sveža žuta paprika 
  • 1 kašika ražanog brašna
  • 1 kašika senfa
  • goveđa supa
  • svež bosiljak

1. U meso dodajte so, biber i sitno naseckan peršunov list (malo veću količinu) i oblikujte kuglice željene veličine.

2. U dubljem tiganju zagrejte malo ulja, kratko pržite kuglice, pa ih izvadite na tanjir. Na to ulje stavite luk i papriku isečene na rezance i kašiku senfa i pržite dok sve ne dobije finu boju i miris.

3. Vratite kuglice u tiganj, pospite brašnom, sve malo protresite i zalijte goveđom supom, koju ste dobili od vode i goveđe kocke za supu.

4. Kuvajte pola sata na srednje jakoj vatri povremeno mešajući.

5. Kad je gotovo, obilno pospite seckanim peršunovim listom.

(Kurir Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

BILO JE TUŽNO, FALILI SU ĐOKOVIĆ I FEDERER: Ferer progovorio o Nadalovom oproštaju