SAVRŠEN OBROK ZA LETO: Pečeni patlidžan sa paradajzom, piletinom i sirom

15. 08. 2023. u 23:30

MOŽDA niste ljubitelj plavog paradajza, ali u ovoj sočnoj letnjoj kombinaciji nećete moći da mu odolite.

САВРШЕН ОБРОК ЗА ЛЕТО: Печени патлиџан са парадајзом, пилетином и сиром

Foto: Jutjub/Printskrin/ Ricette di Casa Mia

Sastojci

  • 1 kom (400 g) patlidžana
  • malo soli
  • malo maslinovog ulja
  • 100 g kačkavalja

Nadev od paradajza:

  • 1 kom (150-200 g) svežeg paradajza
  • 1 kašika sosa od seckanog paradajza (gotov proizvod)
  • 1 prstohvat soli
  • 2 čena belog luka
  • malo bibera mlevenog
  • 2 lista svežeg bosiljka (može i suvog)
  • malo maslinovog ulja

Nadev od pilećeg belog mesa i patlidžana:

  • 150 g pilećeg belog mesa
  • 1-2 šnite patlidžana
  • 1 kašičica pesto sosa
  • malo maslinovog ulja

Priprema:

Patlidžan oprati prepoloviti te izjednačiti polovine tako da se odreže šnita ili 2 da bi se dobile 2 iste polovine koje će te koristiti za nadev od piletine.

Svakoj polovini koso zaseći unutrašnjicu na kocke posoliti i poprskati sa malomaslinovim uljem.

Staviti peći u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći 30 minuta. Dok se patlidžan peče pripremiti nadev od paradajza i nadev od piletine i patlidžana.
Sveži paradajz staviti u posudu i preliti sa vrelom vodom te pustiti da u toj vodi odstoji 5-10 minuta.

Paradajz oljuštiti i iseći na sitne kockice. Beli luk sitno iseckati. Listove svežeg bosiljka iseckati na rezančiće. Na maslinovom ulju propržiti beli luk. Kada zamirišite dodati iseckani sveži paradajz, 1 kašiku sosa od seckanog paradajza, prstohvat soli, malo bibera i bosiljak i kratko propržiti dok sok ispari.

Pileće belo meso iseći na sitne kockice i naglo propržiti na maslinovom ulju.
Šnite patlidžana oljuštiti i iseći na sitne kockice, malo posoliti te propržiti na malo maslinovog ulja.
Propržen patlidžan dodati proprženoj piletini, dodati kašičicu pesta i promešati. Nakon protoka od 30 minuta posudu sa pečenim patlidžanom izvaditi iz rerne (rernu ne isključivati).
Kašikom pritiskati kockice patlidžana da se dobije udubljenje.
Svaku polovinu premazati sa nadevom od paradajza, pa staviti nadev od piletine i patlidžana i na kraju posuti sa rendanim kačkavaljem. Vratiti u rernu da se zapeče oko 15 minuta.

(Recepti.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
TA KUĆA JE STVARNO UKLETA Majci i ocu prerezao grkljan, pa sebi isekao vene: Novi detalji porodične tragedije u Čačku

"TA KUĆA JE STVARNO UKLETA" Majci i ocu prerezao grkljan, pa sebi isekao vene: Novi detalji porodične tragedije u Čačku

PRVI rezultati istrage tragedije koja je otkrivena u subotu ujutru u porodičnoj kući u blizini „Slobodine“ raskrsnice u Čačku, govore da je Vladimir Čarapić (47) nožem preklao vrat svojoj majci Mili (72), a potom i svom ocu Neđu (79). Zatim je sebi istim sečivom naneo više uboda po grudima i stomaku, a na kraju je prerezao vene leve ruke i tako na smrt iskrvario.

07. 12. 2025. u 13:36

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

SLUČAJNO SAM SAZNAO DA IMAM LEUKEMIJU : Bivšem voditelju Pinka život se preko noći okrenuo