ULEPŠAĆE SVAKU TRPEZU: Posna slana torta sa spanaćem i pečurkama je toliko ukusna da će vam svi tražiti recept
POSNA slana torta sa spanaćem i pečurkama se pravi lako, ali se još lakše i pojede.
Svako ko ju je probao, nije mogao da se zaustavi na jednom parčetu, jer neodoljiv ukus ove slane torte prosto očarava!
Neophodni sastojci:
- 3-4 struka mladog crnog luka
- 700 g spanaća
- ulje
- so
- biber
Biskvitni deo (mera sa malom šoljicom za kafu):
- brašno
- mineralna voda
- ulje
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice sode bikarbone
Fil:
- 1kg šampinjona
- 200 g susama
- 350-400 g posnog majoneza
Dekoracija:
- 100 g posnog kačkavalja
Način pripreme:
Iseckajte luk, pa ga zatim prodinstajte na malo ulja. Potom u tiganj dodajte očišćeni, opran i iseckan spanać. Dok čekate da spanać bude gotov, uzmite jednu posudu i u nju stavite tri i po šoljice brašna, jednu i po šoljicu ulja i dve i po šoljice mineralne vode. U smesu dodajte dve ravne kašičice soli i sode bikarbone i malo bibera. Sve sastojke sjedinice žicom za mućenje.
Zatim u spanać dodajte soli i sačekate da još malo vode ispari. Za to vreme možete uključiti rernu da se zagreje na dvesta stepeni. Prohlađeni spanać i luk ćete sjediniti sa smesom koju ste pripremili u činiji. Dobijenu masu za biskvitni deo izručite u pleh i pecite oko 25 do 20 minuta.
Dok se biskvit peče, napravite fil od pečuraka. Stavite ih u tiganj, gde ste prethodno dodali malo ulja i dobro ih ispržite. Dodajte i malo soli i bibera. Potom odložite šampinjone u jednu posudu da se prohlade. Za to vreme susam, takođe, propržite i stavite ga u pečurke, ali jedan mali deo ostavite za dekoraciju. U fil sa pečurkama dodajte 350-400 g posnog majoneza i sve lepo sjedinite.
Na biskvitni deo rasporedite dobijeni fil, a potom dekorišite sa posnim kačkavaljem i susamom.
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)