NAŠ PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK: Posni pilav sa bukovačom

Новости онлајн

25. 08. 2023. u 11:45

UZ MALO sastojaka, savršen ručak!

НАШ ПРЕДЛОГ ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Посни пилав са буковачом

Foto: Peksels

Sastojci za posni pilav sa bukovačom:

1 glavica crnog luka,

2 čena belog luka,
2 šargarepe,
400 g bukovače,
1 šolja pirinča,
so, biber,
peršun za dekoraciju,
začini po ukusu,
ulje.

Posni pilav sa bukovačom se priprema na sledeći način:

  • Tiganj zagrejete, pa dodajte malo ulja, a onda i crni, sitno seckani luk.
  • Dinstajte ga tri minuta.
  • Šargarepu i beli luk iseckajte sitno, a bukovaču na listiće, pa dodajte u tiganj.
  • Dinstajte sve pet minuta i dodajte začine.
  • Pirinač operite u dve vode, pa ga dodajte u tiganj.
  • Povrće prelijte vodom da ogrezne i kuvajte još pet minuta.
  • Premestite ga u pleh koji ste prethodno nauljili, pa pecite u rerni na 200 stepeni, 45 minuta.
  • Pilav izvadite iz rerne i dekorišite svežim peršunom, pa ga služite uz omiljenu sezonsku salatu.

(posnajela.rs)

BONUS VIDEO:

IZNENADITE VOLjENU OSOBU: Pet minuta do torte bez pečenja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

NAJNOVIJA vremenska prognoza evopskih stručnjaka za avgust pokazuje prohladniji početak meseca u centralnim delovima Evrope, ali se već nagoveštava povratak suptropskog grebena i novog talasa vrelog vremena. Usled prisustva niskog pritiska na severu kontinenta, stvaraju se uslovi za novi toplotni talas koji će pogoditi veći deo Evrope, piše Severe Weather Europe.

04. 08. 2025. u 20:19

Komentari (0)

RUSI MIRE SRPSKE I POLJSKE HULIGANE? Vri među navijačima pred Leh - Crvena zvezda!