NAŠ PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK: Posni pilav sa bukovačom

Novosti onlajn

25. 08. 2023. u 11:45

UZ MALO sastojaka, savršen ručak!

НАШ ПРЕДЛОГ ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Посни пилав са буковачом

Foto: Peksels

Sastojci za posni pilav sa bukovačom:

1 glavica crnog luka,

2 čena belog luka,
2 šargarepe,
400 g bukovače,
1 šolja pirinča,
so, biber,
peršun za dekoraciju,
začini po ukusu,
ulje.

Posni pilav sa bukovačom se priprema na sledeći način:

  • Tiganj zagrejete, pa dodajte malo ulja, a onda i crni, sitno seckani luk.
  • Dinstajte ga tri minuta.
  • Šargarepu i beli luk iseckajte sitno, a bukovaču na listiće, pa dodajte u tiganj.
  • Dinstajte sve pet minuta i dodajte začine.
  • Pirinač operite u dve vode, pa ga dodajte u tiganj.
  • Povrće prelijte vodom da ogrezne i kuvajte još pet minuta.
  • Premestite ga u pleh koji ste prethodno nauljili, pa pecite u rerni na 200 stepeni, 45 minuta.
  • Pilav izvadite iz rerne i dekorišite svežim peršunom, pa ga služite uz omiljenu sezonsku salatu.

(posnajela.rs)

BONUS VIDEO:

IZNENADITE VOLjENU OSOBU: Pet minuta do torte bez pečenja

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti