NAŠ PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK: Posni pilav sa bukovačom
UZ MALO sastojaka, savršen ručak!

Foto: Peksels
Sastojci za posni pilav sa bukovačom:
1 glavica crnog luka,
2 šargarepe,
400 g bukovače,
1 šolja pirinča,
so, biber,
peršun za dekoraciju,
začini po ukusu,
ulje.
Posni pilav sa bukovačom se priprema na sledeći način:
- Tiganj zagrejete, pa dodajte malo ulja, a onda i crni, sitno seckani luk.
- Dinstajte ga tri minuta.
- Šargarepu i beli luk iseckajte sitno, a bukovaču na listiće, pa dodajte u tiganj.
- Dinstajte sve pet minuta i dodajte začine.
- Pirinač operite u dve vode, pa ga dodajte u tiganj.
- Povrće prelijte vodom da ogrezne i kuvajte još pet minuta.
- Premestite ga u pleh koji ste prethodno nauljili, pa pecite u rerni na 200 stepeni, 45 minuta.
- Pilav izvadite iz rerne i dekorišite svežim peršunom, pa ga služite uz omiljenu sezonsku salatu.
(posnajela.rs)
BONUS VIDEO:
IZNENADITE VOLjENU OSOBU: Pet minuta do torte bez pečenja
Preporučujemo

NUKLEARNE SILE BILE NA IVICI RATA, A ONDA JE USLEDIO OBRT: "Ključan je bio poziv jednog čoveka"
U DRAMI koja je privukla pažnju svetske javnosti, američki predsednik Donald Tramp juče je na društvenim mrežama objavio da su Indija i Pakistan, nakon četiri dana žestokih sukoba duž granice, pristali na „potpuni i trenutni prekid vatre“.
11. 05. 2025. u 10:48

PANIKA U UKRAJINI: Da li je ovo znak da Putin sprema novi napad "orešnikom"?
RUSIJA će 12. i 13. maja privremeno zatvoriti vazdušni prostor iznad vojnog poligona i kompleksa za lansiranje raketa Kapustin Jar, prenosi ukrajinski odbrambeni portal Militarnyi 10. maja, navodeći mogućnost testiranja balističke rakete srednjeg dometa.
10. 05. 2025. u 12:06

VANREDNA SITUACIJA, NAPADNUT TAKMIČAR: "Dignuto" 1.300 policajaca, počeli neredi - eho rata na ulicama Bazela (FOTO)
KAKO bi obezbedile sigurnost tokom Evrovizije, u svetlu povećanog rizika od terorističkih akcija, švajcarske vlasti su angažovale više od 1.300 policajaca, uz dodatne snage iz švajcarske vojske, kao i iz susednih zemalja - Nemačke i Francuske.
12. 05. 2025. u 15:25 >> 16:10
Komentari (0)