NAŠ PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK: Posne pohovane tikvice iz rerne
UŽIVAĆETE uz ovu verziju pohovanih tikvica pripremljenih na mnogo zdraviji način, sa dosta manje ulja.

Foto: Peksels
Sastojci za posne pohovane tikvice iz rerne:
2 tikvice,
2 kašike brašna,
2 kašike prezli,
so, mleveni biber,
30ml ulja,
po želji beli luk, granule,
ulje.
Posne pohovane tikvice iz rerne se pripremaju na sledeći način:
- Tikvice oguliti, pa iseći na tanje listove.
- Posoliti i ostaviti 30 min da pusti sok, pa ocediti.
- U činiju staviti kiselu vodu, brašno, prezle bibera , ulje i sve dobro izjednačiti.
- Tikvice provući kroz pripremljenu smesu i ređati u podmazan pleh.
- Peći na 220 stepeni C da lepo porumeni 30-40 min.
(posnajela.rs)
BONUS VIDEO:
IZNENADITE VOLjENU OSOBU: Pet minuta do torte bez pečenja

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
UPRKOS tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.
03. 06. 2025. u 13:25
Komentari (0)