NAŠ PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK: Posne pohovane tikvice iz rerne

Новости онлајн

26. 08. 2023. u 07:00

UŽIVAĆETE uz ovu verziju pohovanih tikvica pripremljenih na mnogo zdraviji način, sa dosta manje ulja.

НАШ ПРЕДЛОГ ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Посне поховане тиквице из рерне

Foto: Peksels

Sastojci za posne pohovane tikvice iz rerne:

2 tikvice,

200ml kisele vode,
2 kašike brašna,
2 kašike prezli,
so, mleveni biber,
30ml ulja,
po želji beli luk, granule,
ulje.

Posne pohovane tikvice iz rerne se pripremaju na sledeći način:

  • Tikvice oguliti, pa iseći na tanje listove.
  • Posoliti i ostaviti 30 min da pusti sok, pa ocediti.
  • U činiju staviti kiselu vodu, brašno, prezle bibera , ulje i sve dobro izjednačiti.
  • Tikvice provući kroz pripremljenu smesu i ređati u podmazan pleh.
  • Peći na 220 stepeni C da lepo porumeni 30-40 min.

(posnajela.rs)

BONUS VIDEO:

IZNENADITE VOLjENU OSOBU: Pet minuta do torte bez pečenja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPADNI LIDERI RADOSNI SA PAROM ZELENSKI! Milion mrtvih Ukrajinaca, a klovnovi se smeju u Kijevu (FOTO)