NAŠ PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK: Posne pohovane tikvice iz rerne

Новости онлајн

26. 08. 2023. u 07:00

UŽIVAĆETE uz ovu verziju pohovanih tikvica pripremljenih na mnogo zdraviji način, sa dosta manje ulja.

НАШ ПРЕДЛОГ ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Посне поховане тиквице из рерне

Foto: Peksels

Sastojci za posne pohovane tikvice iz rerne:

2 tikvice,

200ml kisele vode,
2 kašike brašna,
2 kašike prezli,
so, mleveni biber,
30ml ulja,
po želji beli luk, granule,
ulje.

Posne pohovane tikvice iz rerne se pripremaju na sledeći način:

  • Tikvice oguliti, pa iseći na tanje listove.
  • Posoliti i ostaviti 30 min da pusti sok, pa ocediti.
  • U činiju staviti kiselu vodu, brašno, prezle bibera , ulje i sve dobro izjednačiti.
  • Tikvice provući kroz pripremljenu smesu i ređati u podmazan pleh.
  • Peći na 220 stepeni C da lepo porumeni 30-40 min.

(posnajela.rs)

BONUS VIDEO:

IZNENADITE VOLjENU OSOBU: Pet minuta do torte bez pečenja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK PROGNOZA ZA OKTOBAR: Najavljeno da će pasti pola metra snega! Ovakve ekstreme ni meteorolozi ne pamte

ŠOK PROGNOZA ZA OKTOBAR: Najavljeno da će pasti pola metra snega! Ovakve ekstreme ni meteorolozi ne pamte

PREMA najavama meteorologa, oktobar 2025. počeće u Srbiji pod uticajem prodora hladnog vazduha sa severoistoka Rusije koji je došao do Nemačke i Poljske, ali se polako približava ka nama što će prouzrokovati razvoj ciklona u Jonskom, Tirenskom i delu Jadranskog mora i već 1. oktobra, u sredu, u večernjim časovima na jugu i jugozapadu Srbije počeće da pada kiša.

30. 09. 2025. u 20:58

Komentari (0)

Mališani i VODAVODA Vodica zajedno na Oplencu