TESTENINA SA GRAŠKOM: Lagan i brz ručak - odlična ideja za svako doba godine

Новости онлајн

31. 08. 2023. u 15:50

RECEPATA za jednostavan ručak koji se može na brzinu pripremiti nikad nije dosta. Zato evo još jednoga!

ТЕСТЕНИНА СА ГРАШКОМ: Лаган и брз ручак - одлична идеја за свако доба године

Foto: Printscreen/Jutjub/Joe Duff - The Diet Chef

Sastojci:

● 300 grama graška, svežeg ili smrznutog

● 400 grama testenine
● 3 kašike maslaca
● 1 čen belog luka
● malo parmezana

Priprema:

U veliki lonac stavite vodu, posolite je i pustite da prokuva.

Istovremeno u tiganj stavite grašak i dodajte vode tek da prekrije povrće. Neka vri svega nekoliko minuta. Ocedite ga, ali zadržite vodu od kuvanja.

Dodajte testeninu u lonac kipuće vode, a dok se testenina kuva na laganoj vatri rastopite maslac, dodajte mu beli luk i lagano popržite nekoliko minuta. Maknite s vatre.

Pola kuvanog graška stavite u blender, dodajte malo vode (3-4 kašike) koja vam je ostala od kuvanja graška, dodajte proprženi maslac i beli luk, a na kraju i narendani sir.

Uključite blender i usitnite grašak. Ako je potrebno dodajte još malo vode u kojoj se grašak kuvao.
Posolite po želji.

Ocedite testeninu i prelijte toplim umakom od graška, dodajte grašak koji niste usitnili u blenderu.

Nakon serviranja na tanjire preko paste stavite još malo narendanog sira.

Foto: Printscreen/Jutjub/Joe Duff - The Diet Chef

(Recepti365.com)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL: Studenti blokaderi traže da se puste teroristi