HARMONIKA KROMPIR: Najlepša i najukusnija večera od sastojaka koje već imate kod kuće

Новости онлајн

01. 09. 2023. u 19:55

SPOLjA hrskav, a unutra mekan i sočan krompir biće savršena večera za svačiji džep!

ХАРМОНИКА КРОМПИР: Најлепша и најукуснија вечера од састојака које већ имате код куће

Foto: Jutjub/Printskrin/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Većina nas bi krompir mogla jesti u sva tri obroka, a harmonika krompir zna da bude savršena večera ako se spremi po ovom receptu:

Sastojci:

  • 8-10 srednjih krompira
  • 200 g pančete
  • 200 g gaude
  • 2 dl kiselog mleka
  • 1 žumance
  • 1dl ulja
  • origano

Priprema:

1. Krompir oguliti, oprati i iseći na kriške tako da su spojene na dnu, tj. da krompir izgleda kao harmonika.

2. Između svake kriške staviti komadić gaude umotan u komad pančete. Nije potrebno soliti ili dodavati začine. Krompir politi s malo ulja, pa preostali sir narendati po pripremljenom krompiru i posuti origanom. Peći na 200 stepeni.

3. Kiselo mleko umutiti sa jednim žumancetom, pa nakon pola sata pečenja preliti krompir i peći ga još 15 minuta (zavisno od veličine krompira). Servirati uz salatu po želji.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca