SVETOGORSKA SARMA: Originalan recept sa Svete Gore
Ovu sarmu monasi sa Atosa spremaju za Badnje veče, naučite i vi da je spremite, a možete i da je zalediteRecepti sa Hilandara pravo su blago, a mi vam danas donosimo onaj za posnu sarmu

Foto: Jutjub/Printskrin/
Sastojci:
- 2 praziluka
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 100gr. pirinča
- 350-400gr. mlevenih oraha
- 100gr. dimljene ribe (losos)
- 12-15 listova kiselog kupusa
- So, ulje, suvi začin, crvena mlevena paprika, biber, beo luk u granulama, peršun, čili začin.
Priprema:
Na ulju propržite praziluk, crni luk i šargarepu. U povrće dodajte opran pirinač, a zatim dodajte mlevene orahe. Nakon toga dodaje dimljenu ribu. Dodajte i začine i promešajte. Umotavajte sarmu, slažite u šerpu ili grne pa stavite u rernu. Kuvati u rerni na 200c./1h. i 10min.
Preporučujemo

NAJBOLjI RUČAK KADA SU VRUĆINE: Sprema se za 15 minuta, a kilogrami samo nestaju
04. 09. 2023. u 12:02

RUČAK ZA DANAS: Monaško varivo iz rerne - posno ili mrsno, odlučite sami
21. 08. 2023. u 12:00

DOGOVORENO PRIMIRJE IRANA I IZRAELA: Tramp - Kraj rata; Bombe SAD nisu uništile nuklearna postrojenja? (FOTO/VIDEO)
RAT Izraela i Irana - 11. dan.
23. 06. 2025. u 08:17 >> 00:53

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

SLIKA IZ SRBIJE KOJA SLAMA SRCE: Tragičan razlog zašto roda 2 dana ne napušta zgarište - izgorelo 2 hektara žita
SVAKE godine, uprkos molbama i apelima, veliki broj ljudi pali strljiku i na taj način dolazi do požara u kojima stradaju tuđi usevi, ali nažalost i životi nevinih bića.
27. 06. 2025. u 16:50
Komentari (0)