POSNI PAPRIKAŠ BEZ ULJA PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA: Brzo se sprema, a ima neuporedivo bolji ukus od onoga sa mesom

Tatjana Marković

11. 10. 2023. u 12:00

PAPRIKAŠ po receptu sa Hilandara je neodoljivo ukusan i idealan je obrok kada god želite da postite, a uz to je i veoma zdrav.

ПОСНИ ПАПРИКАШ БЕЗ УЉА ПО РЕЦЕПТУ МОНАХА СА ХИЛАНДАРА: Брзо се спрема, а има неупоредиво бољи укус од онога са месом

Foto: Printskrin Jutjub/ Jelajelena Petrovic

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici proslavljaju Pokrov Presvete Bogorodice, koji pravoslavci obeležavaju u sredu, četvrtak i petak. Zato je za posni paprikaš po receptu monaha sa Hilandara idealan za vašu današnju trpezu. Toliko je ukusan da nećete ni primetiti da nema mesa, a sprema se veoma brzo i jednostavno.

Sastojci:

1/2 kg krompira,
1/2 kg crnog luka,
2 šargarepe,
4 mesnate paprike,
1 veza peršuna,
2 kašike suvog začina,
2 kašike brašna,
mlevena paprika, so.

Priprema:

Krompire oljuštiti i iseći na kocke, naliti vodom da ogreznu i staviti iseckani crni luk, šargarepu, paprike i sve skuvati. Brašno i mlevenu papriku razmutiti u malo vode i umešati u jelo.

Dodati začin i so po ukusu, pa skloniti sa šporeta i dodati vezu sitno seckanog peršuna.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VUČIĆ STIŽE U MOSKVU Ceo razgovor Putina i patrijarha Porfirija: Obojena revolucija u Srbiji mora biti pobeđena

"VUČIĆ STIŽE U MOSKVU" Ceo razgovor Putina i patrijarha Porfirija: Obojena revolucija u Srbiji mora biti pobeđena

U Moskvi je održan značajan sastanak između predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, Patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila, patrijarha Porfirija i mitropolita bačkog Irineja Bulovića. Sastanak je protekao u atmosferi međusobnog poverenja i istorijskog prijateljstva, uz snažno isticanje zajedničkih vrednosti i potreba za duhovnim jedinstvom pravoslavnih naroda.

23. 04. 2025. u 08:00 >> 10:39

Komentari (0)

ALTA banka nastavlja akciju inkluzije i plemenitosti: Pokloni za mališane u Centru za socijalni rad u Šapcu