PREUKUSNE PLJESKAVICE OD PILETINE: Poslužite ih uz pire krompir i neku finu salaticu
DANAS vam donosimo recept koji će ljubitelji piletine obožavati.
Odmah da vam kažemo - najbolje je da napravite duplu meru pljeskavica od piletine. Toliko su dobre.
Sastojci:
* 1/2 kg belog mesa * 1/2 šolje od 2 dl brašna * pola šolje kukuruznog brašna * 2 manja crna luka * 1 kašika pavlake * ulje za pečenje * so, biber
Priprema:
1. Meso (ukoliko nije samleveno) sitno samleti u multipraktiku, ako je potrebno i dva puta. Dodati so i biber, brašno, kukuruzno brašno i pavlaku.
2. Crni luk (može i mladi) samleti s mesom ili iseckati veoma sitno i dodati ga u meso. Sve sastojke dobro sjediniti.
3. U tiganju zagrejati ulje. Dlanovima praviti male pljeskavice i peći ih na zagrejanom ulju.
4. Gotove vaditi na kuhinjsku salvetu da upije masnoću i poslužiti uz pire (ili pečeni) krompir i salatu.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
RUS KOME SE KLANjA CELA SEVERNA KOREJA: Da nije bilo njega Kim ne bi vladao - dao ruku za Velikog vođu (FOTO)
SKROMNI ruski seljak iz Sibira promenio je istoriju Severne Koreje. Dinastija Kim Jakovu Novičenku najviše duguje što je danas na vlasti.
05. 11. 2024. u 09:14
Komentari (0)