PREUKUSNE PLJESKAVICE OD PILETINE: Poslužite ih uz pire krompir i neku finu salaticu

Tatjana Marković

12. 10. 2023. u 15:00

DANAS vam donosimo recept koji će ljubitelji piletine obožavati.

ПРЕУКУСНЕ ПЉЕСКАВИЦЕ ОД ПИЛЕТИНЕ: Послужите их уз пире кромпир и неку фину салатицу

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuvarice manje zbori

Odmah da vam kažemo - najbolje je da napravite duplu meru pljeskavica od piletine. Toliko su dobre.

Sastojci:

* 1/2 kg belog mesa * 1/2 šolje od 2 dl brašna * pola šolje kukuruznog brašna * 2 manja crna luka * 1 kašika pavlake * ulje za pečenje * so, biber

 

Priprema:

1. Meso (ukoliko nije samleveno) sitno samleti u multipraktiku, ako je potrebno i dva puta. Dodati so i biber, brašno, kukuruzno brašno i pavlaku.

2. Crni luk (može i mladi) samleti s mesom ili iseckati veoma sitno i dodati ga u meso. Sve sastojke dobro sjediniti.

3. U tiganju zagrejati ulje. Dlanovima praviti male pljeskavice i peći ih na zagrejanom ulju.

4. Gotove vaditi na kuhinjsku salvetu da upije masnoću i poslužiti uz pire (ili pečeni) krompir i salatu.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEOČEKIVANO: Alkaraz se odlučio na nesvakidašnji potez pred Australijan open (FOTO)