PREUKUSNE PLJESKAVICE OD PILETINE: Poslužite ih uz pire krompir i neku finu salaticu
DANAS vam donosimo recept koji će ljubitelji piletine obožavati.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuvarice manje zbori
Odmah da vam kažemo - najbolje je da napravite duplu meru pljeskavica od piletine. Toliko su dobre.
Sastojci:
* 1/2 kg belog mesa * 1/2 šolje od 2 dl brašna * pola šolje kukuruznog brašna * 2 manja crna luka * 1 kašika pavlake * ulje za pečenje * so, biber
Priprema:
1. Meso (ukoliko nije samleveno) sitno samleti u multipraktiku, ako je potrebno i dva puta. Dodati so i biber, brašno, kukuruzno brašno i pavlaku.
2. Crni luk (može i mladi) samleti s mesom ili iseckati veoma sitno i dodati ga u meso. Sve sastojke dobro sjediniti.
3. U tiganju zagrejati ulje. Dlanovima praviti male pljeskavice i peći ih na zagrejanom ulju.
4. Gotove vaditi na kuhinjsku salvetu da upije masnoću i poslužiti uz pire (ili pečeni) krompir i salatu.
(Stil)

RUSKI AVIONI UŠLI U DRŽAVU NATO, ZADRŽALI SE 12 MINUTA: "Ovo je neprihvatiljvo i neviđeno brutalno"
TRI ruska borbena aviona MIG-31 ušla su danas u estonski vazdušni prostor u oblasti ostrva Vajndlo bez dozvole i ostala u estonskom vazdušnom prostoru skoro 12 minuta, preneo je estonski portal "Err.ee".
19. 09. 2025. u 17:00

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

DIRLjIVO: Objavljena Halidova prepiska sa direktorom klinike (FOTO)
PEVAČ Halid Bešlić oporavlja se nakon što je završio u bolnici zbog zdravstvenih problema. Vest o njegovoj bolesti zabrinula je mnoge obožavaoce i estradne ličnosti, među kojima je Halid cenjen i omiljen, a sada se oglasio i zastupnik u NSRS i direktor Univerzitetskog-kliničkog centra RS Vlado Đajić.
19. 09. 2025. u 15:33
Komentari (0)