OVAKO FRANCUZI SPREMAJU PILEĆE MESO: Sočan, začinjen i veoma ukusan obrok koji se sprema brzo
PILETINA Marengo poreklo vuče iz Francuske.
Foto: Printskrin Jutjub/ Tripod Production (Rašina kuhinja)
Pileće belo meso najzahvalniji je komad mesa za pripremu ručka jer ga svi vole a brzo se sprema. Danas vam donosimo recep za veoma ukusan obrok, čiji je recept originalno francuski, a za nas ga je prilagodio kuvar Raša Vlačić.
Potrebno je:
300g pilećeg filea Foto: Printskrin Jutjub/ Tripod Production (Rašina kuhinja)
1 crni luk
50g šampinjona
2 čena belog luka
1 paprika
1 šaradajz
Prstohvat soli
Čaša paradajz sok
½ čaše belog vina
Kašika meda
Peršun
Priprema:
Pileći file rastanjiti na dva dela. U zagrejani tiganj staviti piletinu da se prži. Beli i crni luk, papriku i paradajz iseckati na kockice, šampinjone na četvrtine. U istom tiganju u kom se pržila piletina ubaciti povrće. Naliti paradajz sokom i belim vinom. Sjediniti piletinu i povrće, i ostaviti da se krčka još par minuta. Na kraju dodati med. Radi dekoracije, dodati peršun.
(Stil)
Preporučujemo
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
KAKO DANAS IZGLEDA ALjOŠA VUČKOVIĆ Glumica objavila snimak iz pozorišta: "Veliki i dobri naš!"
GLUMICA Dragana Mićalović dirnula je pratioce objavom na društvenim mrežama, gde je podelila emotivan snimak legendarnog glumca Aljoše Vučkovića iz pozorišta. Na videu se vidi kako glumac peva na sceni.
28. 12. 2025. u 08:48
Komentari (0)