5 IDEJA ZA 5 BRZIH OBROKA OD PONEDELJKA DO PETKA: Kad dođete s posla i raspremite se - ručak već gotov
IDEJA za ručak je skoro pola spremljenog obroka, a mi vam ovog ponedeljka donosimo čak 5 ideja za svaki dan radne nedelje.

Foto: Free Images Pixabay
U slučaju da postite, sreda i petak su recepti koji se pridržavaju pravila posta.

Foto: Free Images Pixabay
Ponedeljak - Špageti u belom sosu
Potrebno:
Pakovanje špageta
300 grama slaninice
1 pavlaka za kuvanje
3 čena belog luka
Priprema:
Skuvajte šapagete, a u tiganju propržite sitno seckanu slaninu i dodajte 3 čena belog luka. Dodajte pavlaku za kuvanje, pa promešajte sve. Sos dodajte u skuvane i proceđene špagete i poslužite toplo.

Foto: Free Images Pixabay
Utorak - Potaž
Potrebno:
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
2 krompira
1 tikvica
mleko
so i biber
mirođija
Priprema:
U šerpi prodinstajte malo crnog luka, a potom dodajte očišćenu i iseckanu šargarepu i krompir i tikvice. Nalijte vodu i da povrće ogrezne pa skuvajte. Izmiksajte sve štapnim mikserom i dodajte mleko, toliko da postignete odgovarajuću gustinu potaža. Dodajte svežu mirođiju i pustite da proključa čorba. Poslužite uz kiselu pavlaku.

Foto: Free Images Pixabay
Sreda - Skuša na "žaru"
Potrebno je:
4 skuše
so i biber
1 limun
500 grama krompira
1 glavica crnog luka
Ulje, sirće
Priprema:
Skuši isecite glavu i odstranite kičmu tako da dobijete jedan veliki riblji file. Posolite sa svake strane pa pržite ribu na zagrejanom tiganju, na malo ulja dok se ne uhvati zlatna korica. Dok pržite ribu, skuvajte krompir. Kuvan krompir začinite i dodajte mu glavicu crnog luka. Poslužite krompir salatu zajedno sa reš pečenom skušom. Dekorišite limunom.
Četvrtak - Pica makaroni
Potrebno:
Pakovanje makarona
200 grama izrendane šunke
4 rendana kornišona
100 grama tvrđeg sira
1,5 čaše kisele pavlake
kačkavalj
so i origano
malo slanine
malo kečapa
Priprema:
Makarone skuvajte pa izmešajte sa rendanim kačkavaljem, šunkom, slaninom, tvrdim sirom, pavlakom i začinima. Sve zapeći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusa.

Foto: Shutterstock
Petak - Rižoto sa povrćem
Potrebno:
200 g kukuruza šećerca,
200 g pirinča,
200 g graška,
1 glavica luka,
2 šargarepe,
susam po želji,
ulje,
so, biber, peršun.
Priprema:
U dublju šerpu izdinstajte luk i šargarepu koje ste narendali a zatim dodajte ostalo povrće. Posolite i stavite malo bibera a onda nalijte vode (oko 1,5l) i pustite da se povrće skuva. Pirinač dobro operite i dodajte ga skoro kuvanom povrću. Pustite da sve vri 5 minuta, a onda poklopite šerpu i sklonite je sa ringle. Dodajte prepečeni susam.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

BOSANSKE ĐULBASTIJE: Ukusan i izdašan obrok koji se sprema za 30 minuta (VIDEO)
28. 10. 2023. u 12:00

ČOKOLADNA TORTA OD PALAČINKI: Kremasto savršenstvo ukusa, osvaja na prvi zalogaj
26. 10. 2023. u 16:00

PUTIN OTKRIO ZASTRAŠUJUĆE DETALjE O "OREŠNIKU" Bojeva glava izdržava temperaturu kao na Suncu
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je da bojeve glave hipersoničnog sistema "orešnik" mogu da izdrže ekstremne temperature, uporedive sa temperaturom na površini Sunca.
21. 02. 2025. u 14:16

NOVINARIMA REKLA SAMO OVU REČENICU: Bivša gradonačelnica Niša sa lisicama na rukama sprovedena u zgradu UKP-a u Nišu (FOTO/VIDEO)
BIVŠA gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, koja je danas privedena u velikoj akciji policije protiv korupcije, sa lisicama na rukama dovedena je u zgradu Uprave kriminalističke policije u Nišu.
21. 02. 2025. u 13:38

TAST OČITAO LEKCIJU VELjKU Šta je poručio zetu: "To u Beogradu nije mogao videti"
BOGDAN Rodić, otac Bogdane Ražnatović, jednom prilikom govorio je o najmlađoj ćerki koja je danas udata za Veljka Ražnatovića. Bogdan je tada naveo da je odmah na početku veze skrenuo pažnju Veljku pažnju na to kakva je njegova Bogdana.
22. 02. 2025. u 12:26
Komentari (0)