RUČAK ZA DANAS: Kaneloni sa spanaćem - italijansko jelo kojem je teško odoleti
UKOLIKO tražite novo jelo da osvežite svoj jelovnik, predlažemo stari italijanski recept za kanelone sa spanaćem.

Foto: Printskrin Jutjub
Italijanska kuhinja je veoma primamljiva i poželjna na našim prostorima, stoga ugodite sebi i spremite ovo staro jelo:
Sastojci:
250 g instant kanelona koji se ne kuvaju
Za sos:
čen belog luka Foto: Printskrin Jutjub
125 g mocarele
2 kašike parmezana
440 g pelata
Nadev:
300 g spanaća Foto: Printskrin Jutjub
1/2 šolje vode
250 g rikote
2 kašike parmezana
1 jaje
1/4 kašičice muskatnog oraščića
biber
Priprema:
Spanać kuvajte samo da omekša, procedite ga i, kada se ohladi, sitno iseckajte. Pomešajte spanać sa rikotom, parmezanom, jajima, muskatnim oraščićem i crnim biberom.
Pripremljenom smesom punite kanelone, pa ih poređajte u podmazan vatrostalni sud.
Pomešajte pelat i propasiran beli luk, pa sos prelijte preko kanelona. Pospite mocarelom i parmezanom i pecite 35 minuta na 180 stepeni.
BONUS VIDEO - Recept za domaći namaz od avokada: Slastan i brz doručak
(Stil)

RUSKI AVIONI UŠLI U DRŽAVU NATO, ZADRŽALI SE 12 MINUTA: "Ovo je neprihvatiljvo i neviđeno brutalno"
TRI ruska borbena aviona MIG-31 ušla su danas u estonski vazdušni prostor u oblasti ostrva Vajndlo bez dozvole i ostala u estonskom vazdušnom prostoru skoro 12 minuta, preneo je estonski portal "Err.ee".
19. 09. 2025. u 17:00

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

"POČIVAJ U MIRU": Cukić neutešan - oprostio se od istaknutog muzičara
DOMAĆA muzička scena ostala je bez Predraga Bate Jakovljevića, istaknutog bubnjara i člana nekoliko značajnih domaćih bendova.
20. 09. 2025. u 20:02
Komentari (0)