RUČAK ZA DANAS: Kaneloni sa spanaćem - italijansko jelo kojem je teško odoleti
UKOLIKO tražite novo jelo da osvežite svoj jelovnik, predlažemo stari italijanski recept za kanelone sa spanaćem.

Foto: Printskrin Jutjub
Italijanska kuhinja je veoma primamljiva i poželjna na našim prostorima, stoga ugodite sebi i spremite ovo staro jelo:
Sastojci:
250 g instant kanelona koji se ne kuvaju
Za sos:
čen belog luka Foto: Printskrin Jutjub
125 g mocarele
2 kašike parmezana
440 g pelata
Nadev:
300 g spanaća Foto: Printskrin Jutjub
1/2 šolje vode
250 g rikote
2 kašike parmezana
1 jaje
1/4 kašičice muskatnog oraščića
biber
Priprema:
Spanać kuvajte samo da omekša, procedite ga i, kada se ohladi, sitno iseckajte. Pomešajte spanać sa rikotom, parmezanom, jajima, muskatnim oraščićem i crnim biberom.
Pripremljenom smesom punite kanelone, pa ih poređajte u podmazan vatrostalni sud.
Pomešajte pelat i propasiran beli luk, pa sos prelijte preko kanelona. Pospite mocarelom i parmezanom i pecite 35 minuta na 180 stepeni.
BONUS VIDEO - Recept za domaći namaz od avokada: Slastan i brz doručak
(Stil)

"TO LICE, TE USNE..." Tramp ponovo izazvao pažnju komentarom o svojoj portparolki Karolin Levit (28)
AMERIČKI predsednik Donald Tramp ponovo je dospeo u žižu javnosti zbog neobičnog komentara o izgledu portparolke Bele kuće Karolin Levit.
14. 10. 2025. u 14:48

"PLjESKALA RUKAMA I SLAVILA UBISTVO" Lavrov: Svi se sećamo kako je smrt Gadafija oduševila Hilari Klinton
RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da pamti kako je bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton pljeskala rukama i slavila ubistvo libijskog lidera Moamera Gadafija 2011. godine i aludirao da bivši sirijski predsednik Bašar el Asad trenutno živi u Moskvi, jer su njemu i njegovoj porodici prećeni sličnim fizičkim uništenjem u Siriji.
14. 10. 2025. u 13:06

Mosvka rekla "NjET" Americi: "Nema govora, ne pristajemo na to - rat u Ukrajini se neće tako završiti"
"TAJ ODGOVOR je dobro poznat, i doslednost pozicije Ruske Federacije se ne menja."
20. 10. 2025. u 15:40 >> 16:03
Komentari (0)