BRIONSKI KROMPIR SA ĆUFTAMA NA JOVANKIN NAČIN: Jelo koje je Tito obožavao i na koje niko neće ostati ravnodušan (FOTO)
JOVANKA Broz je krompir ćufte pripremala Titu dok su provodili vreme na Brionima. Ovaj recept je naučila od svoje majke.

Foto: Printskrin Jutjub/Deda Miletova Kuhinja
Jednom kada probate ovo jelo sigurno ćete ga praviti ponovo. Ukus je fantastičan, a priprema nije zahtevna ni za početnike.
Sastojci:
1 kg krompira Foto: Printskrin Jutjub/Deda Miletova Kuhinja
500 g mlevenog mesa
2 jajeta
150 g slaninice
250 g rendanog kačkavalja
50 g maslaca
50 ml ulja
Origano, biber, vegeta…
500 ml paradajz sosa
Priprema:
Staviti krompir da se kuva, a za to vreme pripremiti ćufte. Iseckati sitno crni luk pa dodati u mleveno meso, a zatim dodati i seckani beli luk. Sitno seckanu slaninicu pomešati sa smesom, a onda dodati i jaja uz začine. Dobro promešati smesu i ostaviti da odstoji nekih 30 minuta.
U posebnu činiju sipati paradajz pire (sos), ulje i kašičicu origana pa promešati. Skuvan krompir procediti i izgnječiti uz margrin, kao kada se priprema pire. U tu smesu dodati rendani kačkavalj pa ponovo promešati. Izručiti krompir u činiji za pečenje i lepo ravnomerno rasporediti. Preliti ga smesom sa paradajzom.

Foto: Printskrin Jutjub/Deda Miletova Kuhinja
Ćufte poređati preko smese od krompira. Peći na 180 stepeni oko tridesetak minuta. Dodati kačkavalj preko ćuftica pa vratiti da se dopeče još desetak minuta.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)