BRIONSKI KROMPIR SA ĆUFTAMA NA JOVANKIN NAČIN: Jelo koje je Tito obožavao i na koje niko neće ostati ravnodušan (FOTO)
JOVANKA Broz je krompir ćufte pripremala Titu dok su provodili vreme na Brionima. Ovaj recept je naučila od svoje majke.
Jednom kada probate ovo jelo sigurno ćete ga praviti ponovo. Ukus je fantastičan, a priprema nije zahtevna ni za početnike.
Sastojci:
1 kg krompira
500 g mlevenog mesa
2 jajeta
150 g slaninice
250 g rendanog kačkavalja
50 g maslaca
50 ml ulja
Origano, biber, vegeta…
500 ml paradajz sosa
Priprema:
Staviti krompir da se kuva, a za to vreme pripremiti ćufte. Iseckati sitno crni luk pa dodati u mleveno meso, a zatim dodati i seckani beli luk. Sitno seckanu slaninicu pomešati sa smesom, a onda dodati i jaja uz začine. Dobro promešati smesu i ostaviti da odstoji nekih 30 minuta.
U posebnu činiju sipati paradajz pire (sos), ulje i kašičicu origana pa promešati. Skuvan krompir procediti i izgnječiti uz margrin, kao kada se priprema pire. U tu smesu dodati rendani kačkavalj pa ponovo promešati. Izručiti krompir u činiji za pečenje i lepo ravnomerno rasporediti. Preliti ga smesom sa paradajzom.
Ćufte poređati preko smese od krompira. Peći na 180 stepeni oko tridesetak minuta. Dodati kačkavalj preko ćuftica pa vratiti da se dopeče još desetak minuta.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
DESILO SE ČUDO: Krenuli da mu isključe sina sa aparata, otac ULETEO SA PIŠTOLjEM u bolnicu (VIDEO)
LEKARI su rekli da za njega više nema nade i naložili su da se isključi s aparata za održavanje vitalnih funkcija, ali to njegov otac nije mogao da dozvoli, uprkos tome što se mladićeva majka, Pikeringova bivša supruga, saglasila sa doktorima.
21. 11. 2024. u 15:31
Komentari (0)