UKUSAN RUČAK ZA CELU PORODICU: Jelo od krompira i pečuraka
SASTOJKE sigurno već imate u kuhinji za ovo veoma ukusno jelo koje možete pripremiti za svaku priliku.

Foto Shutterstock
U današnje vreme, kada nam je sve dostupno putem interneta i drugih platformi, puno je recepata za jednostavna jela koji vam štede vreme, a neki čak i novac. Jedno od njih je jelo sa krompirom i pečurkama, koje se pokazalo kao uvek dobar izbor, jer ne samo da se lako pravi, već je toliko ukusno da ćete tražiti još.
Sastojci su jeftini i ima ih gotovo svaka domaćica u špajzu i frižideru, a ovako pripremljeno jelo možete da služite u svim prilikama.
Potrebno je:
* 600 g pečuraka
* 700 g krompira
* 1 crni luk
* 100 g putera
* 1 kašika brašna
* 200 g kisele pavlake
* 400 ml vode
* 1/2 kašičice origana
* 1/2 kašičice bosiljka
* 1 kašičica ruzmarina
* 1 kašičica začinske paprike
* 2 lovorova lista
* 60 g tvrdog sira
* peršun i mirođija
Recept za krompir i pečurke sa sirom:
U tiganju istopite puter, pa dodajte sitno seckani crni luk. Lepo promešajte, pa kada omekša dodajte i seckane pečurke. Pržite nekih 8-10 minuta, pa dodajte brašno i lepo promešajte. U posudi pomešajte kiselu pavlaku i vodu i lepo sjedinite, pa dobijenu smesu dodajte u tiganj sa pečurkama. Posolite, pobiberite, pospite origanom, bosiljkom, ruzmarinom i začinskom paprikom.
Promešajte i kuvajte nekih 5 minuta, pa dodajte sitnije isečen krompir.
Stavite lovorovo lišće, pa poklopite i kuvajte nekih pola sata. Zatim izvadite lovorovo lišće, pospite rendanim sirom, pa ponovo poklopite i krčkajte nekih 10 minuta.
Gotovo jelo sa krompirom, pečurkama i sirom pospite seckanim peršunom.
(Super žena/B 92)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PROSTO PRSTE DA POLIŽETE: Posna pica sa tunjevinom, šampinjonima i kačkavaljem
04. 12. 2023. u 07:00

PO BAKINOM RECEPTU: Spremite supu, ništa bolje ne greje tokom hladnih dana
02. 12. 2023. u 12:00

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)