GURMANSKO SAVRŠENSTVO: Napravite punjene ćevape, ukusniji su od klasičnih
BOGATI nadev od pilećih prsa i kačkavalja osvaja na prvi zalogaj. Prste da poližete.

Foto Shutterstock
Još su ukusniji od onih klasičnih.
Potrebno je:
* 500 g mlevenog mesa
* so
* biber
* 1 kašičica suvog začina
* pola kašičice praška za pecivo
* peršun
Punjenje:
* 100 g pilećih prsa
* 100 g kačkavalja
* 100 ml ulja
Priprema:
Narendajte kačkavalj i pileća prsa, a peršun sitno iseckajte. Zatim izmešajte dobro sve.
Pomešajte mleveno meso, so, začin, prašak za pecivo i biber. Sjedinite sve dobro.
Napravite malo veće loptice, pa svaku rastanjite i nanesite po kašiku punjenja od kačkavalja, peršuna i pilećih prsa. Onda umotajte u oblik ćevapa i pržite na vrelom ulju. Prijatno!
(Trpeza)
Preporučujemo

SKANDAL U BRITANIJI, PORODICE U ŠOKU: Direktorka mrtvačnice gledala crtani film sa mrtvim bebama u svojoj kući
EJMI Apton (38), osnivačica udruženja Florrie’s Army u Lidsu u Engleskoj, našla se u centru velike afere nakon što su roditelji preminule dece otkrili da su tela njihovih beba držana u njenoj kući umesto u mrtvačnici.
27. 08. 2025. u 17:50

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

NEOBJAŠNjEN FENOMEN: Mnoštvo zmija dolazi u crkvu svake godine na Veliku gospojinu - "poštuju" stari kalendar (FOTO/VIDEO)
PRAVOSLAVNI vernici 28. avgusta slave Veliku gospojinu, a zanimljiv fenomen, koji nauka još nije objasnila, vezuje se za ovaj praznik na grčkom ostrvu Kefalonija. Doduše - ne za 28. avgust, već za 15. kada se Velika gospojina slavila po starom kalendaru. U to vreme, svake godine, u jednu crkvu dolazi veliki broj zmija, što je navelo maštovite lokalce da iskonstruišu brojne legende.
28. 08. 2025. u 11:02
Komentari (0)