SA SOČNIM BELIM MESOM U SOSU OD PAVLAKE I SIRA: Alfredo pasta - jedna od najomiljenijih
ALFREDO pasta je jedan od najpopularnijih načina pripreme testenine, a svi je vole zbog kombinacije sastojaka.
Špagete se uvaljaju u kremasti sos od neutralne pavlake i sira, a preko ide sočno belo meso. Priprema ove paste je vrlo jednostavna, a odličan je predlog kako za ručak, tako i za večeru.
Potrebno:
* 2 pileća filea
* 1 crni luk
* 1 čen belog luka
* 30 g putera
* 250 ml neutralne pavlake
* 1 kašika skroba
* 100 g tvrdog sira
* 250 g špageta
* začini po ukusu
Recept za alfredo pastu sa belim mesom:
Belo meso pokrijite, pa izlupajte tučkom za meso. Možete i da presečete meso na pola.
Zatim prelijte uljem, posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom. Ispržite meso u tiganju i isecite na trake ili po želji. U drugom tiganju zagrejte malo ulja, pa propržite sitno seckan crni luk i dodajte puter, kao i mleveni beli luk. Promešajte, pa dodajte skrob i pavlaku za kuvanje. Začinite po želji i sve lepo promešajte, pa krčajte dok se sos malo ne zgusne. Dodajte špagete koje ste prethodno skuvali i procedili, kao i jednu kutlaču vode u kojoj su se kuvale. Promešajte, pa pospite rendani sir i op promešajte. Dodajte seckano meso. Alfredo pasta je spremna.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ODLIČAN KAO LAGAN A HRANLjIV OBROK: Potaž od povrća i kikirikija
05. 12. 2023. u 10:14
PROSTO PRSTE DA POLIŽETE: Posna pica sa tunjevinom, šampinjonima i kačkavaljem
04. 12. 2023. u 07:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)