SA SOČNIM BELIM MESOM U SOSU OD PAVLAKE I SIRA: Alfredo pasta - jedna od najomiljenijih
ALFREDO pasta je jedan od najpopularnijih načina pripreme testenine, a svi je vole zbog kombinacije sastojaka.

Foto Shutterstock
Špagete se uvaljaju u kremasti sos od neutralne pavlake i sira, a preko ide sočno belo meso. Priprema ove paste je vrlo jednostavna, a odličan je predlog kako za ručak, tako i za večeru.
Potrebno:
* 2 pileća filea
* 1 crni luk
* 1 čen belog luka
* 30 g putera
* 250 ml neutralne pavlake
* 1 kašika skroba
* 100 g tvrdog sira
* 250 g špageta
* začini po ukusu
Recept za alfredo pastu sa belim mesom:
Belo meso pokrijite, pa izlupajte tučkom za meso. Možete i da presečete meso na pola.
Zatim prelijte uljem, posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom. Ispržite meso u tiganju i isecite na trake ili po želji. U drugom tiganju zagrejte malo ulja, pa propržite sitno seckan crni luk i dodajte puter, kao i mleveni beli luk. Promešajte, pa dodajte skrob i pavlaku za kuvanje. Začinite po želji i sve lepo promešajte, pa krčajte dok se sos malo ne zgusne. Dodajte špagete koje ste prethodno skuvali i procedili, kao i jednu kutlaču vode u kojoj su se kuvale. Promešajte, pa pospite rendani sir i op promešajte. Dodajte seckano meso. Alfredo pasta je spremna.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ODLIČAN KAO LAGAN A HRANLjIV OBROK: Potaž od povrća i kikirikija
05. 12. 2023. u 10:14

PROSTO PRSTE DA POLIŽETE: Posna pica sa tunjevinom, šampinjonima i kačkavaljem
04. 12. 2023. u 07:00

PUTIN OTKRIO ZASTRAŠUJUĆE DETALjE O "OREŠNIKU" Bojeva glava izdržava temperaturu kao na Suncu
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je da bojeve glave hipersoničnog sistema "orešnik" mogu da izdrže ekstremne temperature, uporedive sa temperaturom na površini Sunca.
21. 02. 2025. u 14:16

NOVINARIMA REKLA SAMO OVU REČENICU: Bivša gradonačelnica Niša sa lisicama na rukama sprovedena u zgradu UKP-a u Nišu (FOTO/VIDEO)
BIVŠA gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, koja je danas privedena u velikoj akciji policije protiv korupcije, sa lisicama na rukama dovedena je u zgradu Uprave kriminalističke policije u Nišu.
21. 02. 2025. u 13:38

TAST OČITAO LEKCIJU VELjKU Šta je poručio zetu: "To u Beogradu nije mogao videti"
BOGDAN Rodić, otac Bogdane Ražnatović, jednom prilikom govorio je o najmlađoj ćerki koja je danas udata za Veljka Ražnatovića. Bogdan je tada naveo da je odmah na početku veze skrenuo pažnju Veljku pažnju na to kakva je njegova Bogdana.
22. 02. 2025. u 12:26
Komentari (0)