JEDNAKO DOBRA KAO I MRSNA! Posna sarma sa povrćem i pirinčem
PROBAJTE najomiljenije domaće jelo u posnoj varijanti i uverite se da je isto tako savršeno.

Foto Shutterstock
Potrebno:
* praziluk, 4 struka
* crni luk, 3 glavice
* šargarepa, 2
* pirinač, 1,5 šolja
* so, 1 kašika
* tucana crvena paprika, 1 kašika
* biber, 1 kašičica
* lovorov list, 2
* kiseli kupus, 1-2 glavice
* crvena mlevena paprika, 1 kašika
* suvi biljni začin, 1 kašičica
Priprema:
- Listove kupusa očistite od zadebljalih delova.
- Povrće sitno naseckajte i prodinstajte na tihoj vatri dok ne omekša. Dodajte pirinač i dinstajte još oko 10 minuta, dodajući pomalo vode.
- Dodajte so, biber, mešavinu suvih začina, tucanu crvenu papriku i na kraju mlevenu papriku i sve lepo promešajte.
- Dublju posudu nauljite i poređajte nekoliko listova kupusa po dnu. Motajte sarmu sa kašikom fila i ređajte. Posle prvog reda stavite lovorov list i produžite sa ređanjem sarme.
- Na kraju prekrijte sa nekoliko listova kupusa. Dodajte vodu da se sarma prekrije i kuvajte nekoliko sati na tihoj vatri.
- Pred kraj zapržite sa kašikom brašna uprženim sa tri kašike ulja i kašikom mlevene paprike.
(Super recepti/Žena)
Preporučujemo

DOGOVORENO PRIMIRJE IRANA I IZRAELA: Tramp - Kraj rata; Bombe SAD nisu uništile nuklearna postrojenja? (FOTO/VIDEO)
RAT Izraela i Irana - 11. dan.
23. 06. 2025. u 08:17 >> 00:53

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

SLIKA IZ SRBIJE KOJA SLAMA SRCE: Tragičan razlog zašto roda 2 dana ne napušta zgarište - izgorelo 2 hektara žita
SVAKE godine, uprkos molbama i apelima, veliki broj ljudi pali strljiku i na taj način dolazi do požara u kojima stradaju tuđi usevi, ali nažalost i životi nevinih bića.
27. 06. 2025. u 16:50
Komentari (0)