LAGAN I JEFTIN OBROK SA GRAŠKOM I ŠARGAREPOM: Recept za dinstani pirinač s povrćem
SAZNAJTE način pripreme dinstanog pirinča s povrćem! Dinstani pirinač s povrćem je lagano i ukusno jelo od pirinča, povrća i aromatičnih začina. Odlično rešenje za brzi ručak ili večeru.
Dinstani pirinač sa povrćem odličan je izbor za brzi i lagani obrok, a povrće može da varira po vašoj želji. Isprobajte i šareni mediteranski pirinač, možda će vam se dopasti. Dinstani pirinač sa povrćem u ovoj varijanti pravi se sa šargarepom, graškom i lukom.
Potrebno:
* 2 supene kašike ulja
* 1 iseckani crveni luk
* 1 šargarepa isečena na kockice
* 250 g smrznutog graška
* 500 g pirinča
* 500 g povrtnog bujona
* 1 kafena kašičica kumina
* 1 kafena kašičica aleve paprike
* soli i bibera po ukusu
Recept za dinstani pirinač s povrćem:
Korak 1
Na proprženom luku dinstajte povrće:
Za dinstani pirinač s povrćem zagrejte ulje u velikoj šerpi i pržite luk dok ne porumeni. Dodajte povrće i kuvajte nekoliko minuta. Dodajte pirinač, začine i supu u lonac.
Korak 2
Kuvajte dok tečnost ne ispari:
Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte dok se pirinač ne skuva i tečnost ne upije. Razmutite pirinač viljuškom i poslužite vruć. Uživajte u dinstanom pirinču sa povrćem!
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TOLIKO JE DOBAR DA VRAĆA U DETINjSTVO: Plazma kolač, savršenstvo ukusa
28. 12. 2023. u 20:00
TAKO JEDNOSTAVAN, A TAKO UKUSAN! Čoko-rolat posut seckanim lešnicima
04. 01. 2024. u 13:45
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)