LAGAN I JEFTIN OBROK SA GRAŠKOM I ŠARGAREPOM: Recept za dinstani pirinač s povrćem
SAZNAJTE način pripreme dinstanog pirinča s povrćem! Dinstani pirinač s povrćem je lagano i ukusno jelo od pirinča, povrća i aromatičnih začina. Odlično rešenje za brzi ručak ili večeru.

Foto Shutterstock
Dinstani pirinač sa povrćem odličan je izbor za brzi i lagani obrok, a povrće može da varira po vašoj želji. Isprobajte i šareni mediteranski pirinač, možda će vam se dopasti. Dinstani pirinač sa povrćem u ovoj varijanti pravi se sa šargarepom, graškom i lukom.
Potrebno:
* 2 supene kašike ulja
* 1 iseckani crveni luk
* 1 šargarepa isečena na kockice
* 250 g smrznutog graška
* 500 g pirinča
* 500 g povrtnog bujona
* 1 kafena kašičica kumina
* 1 kafena kašičica aleve paprike
* soli i bibera po ukusu
Recept za dinstani pirinač s povrćem:
Korak 1
Na proprženom luku dinstajte povrće:
Za dinstani pirinač s povrćem zagrejte ulje u velikoj šerpi i pržite luk dok ne porumeni. Dodajte povrće i kuvajte nekoliko minuta. Dodajte pirinač, začine i supu u lonac.
Korak 2
Kuvajte dok tečnost ne ispari:
Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte dok se pirinač ne skuva i tečnost ne upije. Razmutite pirinač viljuškom i poslužite vruć. Uživajte u dinstanom pirinču sa povrćem!
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

TOLIKO JE DOBAR DA VRAĆA U DETINjSTVO: Plazma kolač, savršenstvo ukusa
28. 12. 2023. u 20:00

TAKO JEDNOSTAVAN, A TAKO UKUSAN! Čoko-rolat posut seckanim lešnicima
04. 01. 2024. u 13:45

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)