NAPRAVITE NAJUKUSNIJE LAZANJE OD OSTATAKA: Ostalo vam je mesa od božićnog ručka?

Novosti online

10. 01. 2024. u 11:00

AKO vam je ostalo mesa od prazničnog ručka, predlažemo da napravite lazanje. Ovaj recept je jednostavan i svima uspeva.

НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈЕ ЛАЗАЊЕ ОД ОСТАТАКА: Остало вам је меса од божићног ручка?

Foto Shutterstock

Lazanje su čuveni italijanski specijalitet koji se jede u celom svetu, a većina domaćica je originalni recept prilagodila svom ukusu. Ovo jelo takođe možete da spremate i u šerpi, ako vas mrzi da ređate namirnice.

Potrebno:

* 300 g pečuraka

* 400 g ostataka mesa 
* 2 kašike paradajz paste
* 50 g putera
* 50 g brašna 
* 500 ml mleka 
* 300 g sira 
* kore za lazanje 

Recept za lazanje od ostataka mesa:

 Korak 1: 

Napravite nadev:

U tiganju zagrejte malo ulja, pa propžite seckane pečurke dok ne omekšaju. Zatim dodajte sitno seckane ostatke mesa (možete i u blenderu da ih sameljete), paradajz pastu i malo vode. Promešajte i kuvajte dok nadev ne krene da ključa.


 Korak 2:  

Napravite bešamel sos:

U šerpi istopite puter, pa dodajte brašno i pržite dok ne dobije zlatnu boju, uz neprestano mešanje. Zatim sipajte mleko i kuvajte dok se bešamel sos ne zgusne, uz neprestano mešanje. Na kraju dodajte rendani sir (150 g) i promešajte da se otopi. 

 Korak 3: 

Napravite lazanje:

Dno tepsije pokrijte bešamel sosom, pa poređajte kore za lazanje, a onda sipajte nadev.

Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke (bešamel, kore nadev). Poslednji red treba da bude bešamel sos, a onda pospite rendanim sirom (150 g). Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta.

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!