GURMANSKA RAPSODIJA KOJU ĆETE OBOŽAVATI: Meksičke kesadilje, pravi raj za nepca

Novosti online

07. 02. 2024. u 10:13

KLASIČNO, tradicionalno jelo meksičke kuhinje sastoji se od tortilje sa sirom i najčešće mesom i začinima.

ГУРМАНСКА РАПСОДИЈА КОЈУ ЋЕТЕ ОБОЖАВАТИ: Мексичке кесадиље, прави рај за непца

Foto Shutterstock

Po originalnom receptu pravi se od kukuruzne tortilje, dok postoje razne varijante i sa pšeničnom. Ovaj fenomenalni, brzi obrok neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Jedino pravilo je da se konzumira odmah nakon pravljenja, jer se hlađenjem gubi ukus.

Potrebno:

* 4 tortilje
* 1 pileći file
* 300 g kačkavalja
* 2 kašike maslinovog ulja
* začinska paprika
* so
* biber

Foto Shutterstock

Priprema:

Isecite pileći file na trakice, pa ga začinite i propržite na maslinovom ulju sa svih strana da dobije rumenu koricu. Tortilju stavite u tiganj, pa preko nje pospite jedan deo narendanog kačkavalja, stavite malo mesa, odozgo ponovo kačkavalj, pa poklopite drugom tortiljom. Pecite oko 5 minuta da se donja tortilja lepo zapeče i sir rastopi, pa polako okrenite i zapecite sa druge strane. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal.

Na kraju isecite tortilje na 4 dela i konzumirajte ih tople. Dodajte preliv ili prilog po želji.

(Trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub