BRZ I LAGAN OBROK, AROMATIČAN I BOGATOG UKUSA: Mafini od jaja
MAFINI od jaja su odličan izbor za doručak ili užinu. Mafini od jaja u sebi imaju sve što se može poželeti.
Uz jaja sadrže u sebi brokoli, crvenu papriku i sir. A evo i kako se prave mafini od jaja!
Sastojci:
* 1 kašika ulja
* 150 g brokolija, sitno iseckanog
* 1 crvena paprika, sitno seckana
* 2 mlada luka, isečena na kockice
* 6 velikih jaja
* 1 kašika mleka
* veliki prstohvat aleve paprike
* 50 g tvrdog sira, narendanog
* mala šaka vlašca (vrsta luka), seckanog
Recept za mafine od jaja:
Korak 1:
Ispržite brokoli i vlašac
Za mafine sa jajima zagrejte rernu na 200 stepeni. Nanesite polovinu ulja u kalup za mafine. U tiganju zagrejte preostalo ulje i dodajte brokoli, biber i mladi luk. Pržite pet minuta. Ostavite sa strane da se ohladi.
Korak 2:
Umutite jaja sa mlekom
U činiji umutite jaja sa mlekom, paprikom u prahu, seckanom paprikom i polovinom sira. Dodajte kuvano povrće.
Korak 3:
Pecite i servirajte
Sipajte smesu od jaja u otvore za mafine i svaku prelijte preostalim sirom i vlašcem, ako želite. Pecite 15-17 minuta ili dok ne porumene i ne budu pečeni.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
OTKRIVENO KAKO SU RUSI UŠLI U KUPJANSK: Ukrajinci besni - To je kršenje zakona i pravila ratovanja, ratni zločin!
KIJEV je saopštio da su se ruski vojnici, prerušeni u ukrajinske uniforme, borili da uđu u grad Kupjansk na prvim linijama fronta na severu Ukrajine.
15. 11. 2024. u 18:40
"TO BI DOVELO DO POČETKA TREĆEG SVETSKOG RATA" Fico dao reč: Do kraja ću se boriti da Ukrajina ne bude član NATO-a
SLOVAČKI premijer Robert Fico će se do kraja odupirati ulasku Ukrajine u NATO, rekao je u intervjuu za kineski CGTN.
15. 11. 2024. u 19:38
ČITULjA KOSTIĆU OD DECE: "Živiš kroz nas - nastavljamo s ponosom"
MIODRAG Kostić, osnivač i predsednik MK Grupe, preminuo je u sredu ujutru.
14. 11. 2024. u 12:46
Komentari (0)