BRZ I LAGAN OBROK, AROMATIČAN I BOGATOG UKUSA: Mafini od jaja
MAFINI od jaja su odličan izbor za doručak ili užinu. Mafini od jaja u sebi imaju sve što se može poželeti.
Foto Shutterstock
Uz jaja sadrže u sebi brokoli, crvenu papriku i sir. A evo i kako se prave mafini od jaja!
Sastojci:
* 1 kašika ulja
* 150 g brokolija, sitno iseckanog
* 1 crvena paprika, sitno seckana
* 2 mlada luka, isečena na kockice
* 6 velikih jaja
* 1 kašika mleka
* veliki prstohvat aleve paprike
* 50 g tvrdog sira, narendanog
* mala šaka vlašca (vrsta luka), seckanog
Recept za mafine od jaja:
Korak 1:
Ispržite brokoli i vlašac
Za mafine sa jajima zagrejte rernu na 200 stepeni. Nanesite polovinu ulja u kalup za mafine. U tiganju zagrejte preostalo ulje i dodajte brokoli, biber i mladi luk. Pržite pet minuta. Ostavite sa strane da se ohladi.
Korak 2:
Umutite jaja sa mlekom
U činiji umutite jaja sa mlekom, paprikom u prahu, seckanom paprikom i polovinom sira. Dodajte kuvano povrće.
Korak 3:
Pecite i servirajte
Sipajte smesu od jaja u otvore za mafine i svaku prelijte preostalim sirom i vlašcem, ako želite. Pecite 15-17 minuta ili dok ne porumene i ne budu pečeni.
(StvarUkusa/Mondo)
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
KAKO DANAS IZGLEDA ALjOŠA VUČKOVIĆ Glumica objavila snimak iz pozorišta: "Veliki i dobri naš!"
GLUMICA Dragana Mićalović dirnula je pratioce objavom na društvenim mrežama, gde je podelila emotivan snimak legendarnog glumca Aljoše Vučkovića iz pozorišta. Na videu se vidi kako glumac peva na sceni.
28. 12. 2025. u 08:48
Komentari (0)