NATOPLJENO FINIM SAFTOM I POSUTO OSVEŽAVAJUĆIM ČERI PARADAJZOM: Pileće belo meso u kremastom sosu

Novosti online

18. 02. 2024. u 10:00

PILEĆE belo meso u kremastom sosu možete dodatno da začinite pestom koji će da mu doda ukus leta.

НАТОПЉЕНО ФИНИМ САФТОМ И ПОСУТО ОСВЕЖАВАЈУЋИМ ЧЕРИ ПАРАДАЈЗОМ: Пилеће бело месо у кремастом сосу

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 1 kašika maslinovog ulja
* 4 komada pilećih prsa bez kostiju i bez kože
* 200 g čeri paradajza
* 3 kašike pesta
* 3 kašike kisele pavlake
* svež bosiljak, ako ga imate

Recept za pileće belo meso u kremastom sosu:

 Korak 1: 

Zagrejte ulje

Za pileće belo meso u kremastom sosu prvo pripremite sve sastojke. U tiganju zagrejte ulje.

 Korak 2: 

Pržite piletinu

Dodajte piletinu i pržite dok ne poprimi malo boje. Okrenite piletinu i pecite sa druge strane. Nastavite da pečete 12-15 minuta . Sve začinite sa malo soli i bibera.


 Korak 3: 

Napravite sos

Prepolovite čeri paradajz i bacite ga u šerpu, mešajući ih nekoliko minuta dok ne počnu da mekšaju. Smanjite vatru i umešajte pesto i kiselu pavlaku, dok ne dobijete sos. Pospite sa nekoliko listića bosiljka, pa poslužite uz pirinač i salatu. Uživajte u pilećem belom mesu u kremastom sosu!

(StvarUkusa/Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub