SAVRŠEN I LAGAN PRILOG NA SVAKOJ TRPEZI, A BRZO SE PRAVE: Punjene paprike sa pestom i piletinom
PUNjENE paprike sa pestom i piletinom su lagane, a pored toga se brzo i jednostavno prave.
Sastojci:
* 4 srednje slatke žute ili narandžaste paprike
* 180 g iseckane piletine za pečenje
* 180 g kuvanog smeđeg pirinča
* 1 šolja pripremljenog pesta
* 60 g iseckanog sira
* listovi svežeg bosiljka, odokativno
Recept za punjene paprike sa pestom od piletine:
Korak 1:
Pripremite paprike:
Za punjene paprike sa pestom i piletinom prvo zagrejte rernu na 200°. Isecite paprike po dužini na pola i uklonite stabljike i semenke. Stavite paprike na tepsiju za pečenje, donjom stranicom nagore.
Korak 2:
Pecite paprike:
Pecite paprike dok se na kožici ne pojave mehurići, oko 5 minuta. Smanjite temperaturu rerne na 180°.
Korak 3:
Napravite fil:
U međuvremenu, u velikoj posudi pomešajte piletinu, pirinač i pesto. Izvadite paprike iz rerne. Kada se dovoljno ohlade, napunite ih mešavinom i vratite u tepsiju za pečenje. Pecite oko 5 minuta.
Korak 4:
Vratite u rernu:
Pospite paprike sirom i pecite dok se sir ne otopi, 3-5 minuta duže. Po želji pospite bosiljkom pre serviranja. Uživajte u punjenim paprikama sa pestom i piletinom.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OVO JE IDEALAN RECEPT ZA ŠTEDLjIVE DOMAĆICE: Džigerica pečena sa jabukama (VIDEO)
27. 02. 2024. u 10:00
NOVO RUSKO ORUŽJE NA FRONTU U UKRAJINI: Izaziva zastrašujuću štetu, a ima samo jedan cilj
RUSIJA je nedavno počela da proizvodi termobarične bespilotne letelice koje će se koristiti uz bespilotne letelice-mamce u Ukrajini, a koje su u stanju da nanesu ozbiljnu štetu civilima, otkrila je istraga Asošiejted presa (AP).
16. 11. 2024. u 20:23
"PRONAĆI ĆU I UNIŠTIĆU IH SVE" Hitno se oglasio Ilon Mask, reagovala i Zaharova
AMERIČKI biznismen Ilon Mask saopštio je putem društvene mreže da će „pronaći i uništiti“ sve one koji ga optužuju za kontakte sa Moskvom.
16. 11. 2024. u 16:18
"TERALI SU ME DA RADIM JUTARNjI PROGRAM, NASILNO - PO KAZNI": Olivera Kovačević o karijeri na RTS-u
VODITELjKA Olivera Kovačević je o svojim počecima, izazovima u poslu, o tome zašto ponekad poželi da bude vikinška ratnica, kao i o svemu što joj daje snagu i inspiraciju.
17. 11. 2024. u 09:28
Komentari (0)