SAVRŠEN I LAGAN PRILOG NA SVAKOJ TRPEZI, A BRZO SE PRAVE: Punjene paprike sa pestom i piletinom
PUNjENE paprike sa pestom i piletinom su lagane, a pored toga se brzo i jednostavno prave.
Sastojci:
* 4 srednje slatke žute ili narandžaste paprike
* 180 g iseckane piletine za pečenje
* 180 g kuvanog smeđeg pirinča
* 1 šolja pripremljenog pesta
* 60 g iseckanog sira
* listovi svežeg bosiljka, odokativno
Recept za punjene paprike sa pestom od piletine:
Korak 1:
Pripremite paprike:
Za punjene paprike sa pestom i piletinom prvo zagrejte rernu na 200°. Isecite paprike po dužini na pola i uklonite stabljike i semenke. Stavite paprike na tepsiju za pečenje, donjom stranicom nagore.
Korak 2:
Pecite paprike:
Pecite paprike dok se na kožici ne pojave mehurići, oko 5 minuta. Smanjite temperaturu rerne na 180°.
Korak 3:
Napravite fil:
U međuvremenu, u velikoj posudi pomešajte piletinu, pirinač i pesto. Izvadite paprike iz rerne. Kada se dovoljno ohlade, napunite ih mešavinom i vratite u tepsiju za pečenje. Pecite oko 5 minuta.
Korak 4:
Vratite u rernu:
Pospite paprike sirom i pecite dok se sir ne otopi, 3-5 minuta duže. Po želji pospite bosiljkom pre serviranja. Uživajte u punjenim paprikama sa pestom i piletinom.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OVO JE IDEALAN RECEPT ZA ŠTEDLjIVE DOMAĆICE: Džigerica pečena sa jabukama (VIDEO)
27. 02. 2024. u 10:00
PRED NAMA SU TRI VELIKA PRAZNIKA U NIZU: Sutra je Krstovdan - ove običaje bi trebalo da ispoštujete
SRPSKA pravoslavna crkva (SPC) sutra slavi Krstovdan, kao uspomenu na prve hrišćane koji su primili veru na samom početku hrišćanske propovedi. Potom sledi Bogojavljenje, pa Jovanjdan.
17. 01. 2025. u 15:55
"LjUDI ĆE UMRETI" Vatrogasci nedeljama pre užasa u Los Anđelesu upozoravali na najgori scenario
MANjE od mesec dana pre nego što su požari zahvatili Los Anđeles, grupa iskusnih vatrogasaca okupila se na Gradskom veću kako bi tražili veća sredstva.
15. 01. 2025. u 14:03
SMRT ZA SRPSKU NOVU Preminula majka popularne folkerke, ona se oglasila: "Umrla je u miru"
POSLEDNjE trenutke provela je u Valjevu, gde je inače i živela.
17. 01. 2025. u 15:45
Komentari (0)