PROLEĆE U TANJIRU: Kapama od spanaća i svinjskog mesa (FOTO)
Kapama je idealan obrok, a kombinacija spanaća, mesa i pirinča predstavlja praznik za nepca, ali i za oči, jer ukoliko se posluži sa salatom i kiselim mleko, predstavlja pravo „proleće na tanjiru“.

Foto: J.S.
Potrebno je:
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 600 g spanaća
- jedna šargarepa
- 400 g svinjskog ili nekog drugog mesa
- šoljica pirinča
- kašičica aleve paprike
- kašičica suvog začina
- so
- kašika brašna
- kiselo mleko po ukusu
Priprema:
Iseckati luk i propržiti ga na ulju, dodati beli luk. Kad blago porumeni dodati opran i na krupno iseckan spanać i jednu šargarepu isečenu na kolutove.
Foto: J.S.
Pošto spanać omekša umešati šoljicu pirinča. Propržiti petnaestak minuta, po potrebi dodati čašu vode i začiniti, a onda ostaviti da se krčka na tihoj vatri dok pirinač ne omekne.
U tiganju pržiti meso seckano na sitne kockice u malo ulja.
Foto: J.S.
Polu žitku masu od spanaća presipati u vatrostalnu činiju, dodati isprženo meso i zapršku (aleva parika i kašika brašna) i peći petnaestak minuta u rerni.
Foto: J.S.
Poslužiti preliveno kiselim mlekom uz salatu po izboru.
Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)