MEKANA I SOČNA: Piletina sa kuvanim pirinčem uz dodatak putera i začina

Novosti online

08. 04. 2024. u 13:31

Mekana, aromatična piletina se i pravi sa puterom, uz dodatak začina i luka. Paradajz sos takođe igra bitnu ulogu, a kuvani pirinač savršeno upija sve te sosove.

МЕКАНА И СОЧНА: Пилетина са куваним пиринчем уз додатак путера и зачина

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg pilećih prsa bez kostiju i kože, narezanih na kockice
  • soli po ukusu
  • biber po ukusu
  • 2 kašičice mlevene crvene paprike
  • ½ kašičice kurkume
  • 6 kašika neslanog putera, podeljeno
  • 225 g žutog luka isečenog na kockice
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • 3 čena belog luka, mleveno
  • 395 g paradajz sosa
  • 240 ml vode
  • 240 ml slatke pavlake
  • kuvani pirinač, za serviranje
  • seckani svež peršun, za ukras

Priprema:

Prvo skuvajte pirinač. U velikoj posudi začinite piletinu solju, biberom, jednom kašičicom mlevene crvene paprike u prahu i kurkumom. Ostavite 15 minuta da se marinira. Rastopite dve kašike putera u velikom loncu na srednjoj vatri. Zapržite piletinu, a zatim izvadite iz šerpe.

U šerpi istopite još dve kašike putera, zatim dodajte luk, preostalu crvenu papričicu, kim, beli luk, cimet, so i biber. Kuvajte dok ne zamiriše. Dodajte sos od paradajza i pustite da provri. Dodajte vodu i slatku pavlaku i vratite da se kuva. Vratite piletinu u šerpu, poklopite i dinstajte 10-15 minuta.

Umešajte preostale dve kašike putera i začinite sa još soli i bibera po ukusu. Servirajte piletinu preko pirinča i ukrasite peršunom. Uživajte u puterastoj piletini kuvanoj sa pirinčem. 

(Stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAJ BOL NE MOGU DA OPIŠEM: DŽejla Ramović doživela nezgodu na nastupu