POSNA MUSAKA OD POVRĆA I PIRINČA: Još ukusnija od klasične musake
Sa malo sastojaka možete napraviti ukusno i zdravo jelo za celu porodicu.

Foto: Shutterstok
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 šolja pirinča
- 300 g pečuraka
- ulje
- malo aleve paprike
- so
- biber
Priprema:
Veče pre nego što ćete spremati musaku, potopite pirinač u činiju s vodom i ostavite preko noći da nabubri.
Krompir oljuštite i isecite ga na sitnije komade, dobro začinite, promešajte i ostavite sa strane u tepsiji u kojoj ćete peći musaku. Šargarepu i crni luk oljuštite, pa šargarepu isecite na krugove ili sitnije kocke, a crni luk što sitnije i sjedinite sa krompirom. Nalijte vodom tek toliko da se prekrije povrće i pecite oko pola sata na 180 stepeni.
Za to vreme, pečurke očistite, isecite na tanke kolutove i na ulju ispržite. Tek kada dobiju lepu boju, ubacite pirinač i isključite ringlu, ali ostavite tiganj na njoj. Kada su se pečurke i pirinač sjedinili, ubacite u zapečeno povrće i ponovo začinite ako za tim ima potrebe.
Promešajte sastojke u tepsiji i pospite alevom paprikom i zapecite još 15 minuta.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MEDITERANSKI PIRINAČ: Posno jelo sa tajnim sastojkom koji mu daje poseban šmek
09. 04. 2024. u 17:52

TRIK KOJI ZNAJU SAMO KUVARI: Na ovaj način treba čuvati beli luk
04. 01. 2024. u 18:14

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)