POSNA MUSAKA OD POVRĆA I PIRINČA: Još ukusnija od klasične musake
Sa malo sastojaka možete napraviti ukusno i zdravo jelo za celu porodicu.

Foto: Shutterstok
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 šolja pirinča
- 300 g pečuraka
- ulje
- malo aleve paprike
- so
- biber
Priprema:
Veče pre nego što ćete spremati musaku, potopite pirinač u činiju s vodom i ostavite preko noći da nabubri.
Krompir oljuštite i isecite ga na sitnije komade, dobro začinite, promešajte i ostavite sa strane u tepsiji u kojoj ćete peći musaku. Šargarepu i crni luk oljuštite, pa šargarepu isecite na krugove ili sitnije kocke, a crni luk što sitnije i sjedinite sa krompirom. Nalijte vodom tek toliko da se prekrije povrće i pecite oko pola sata na 180 stepeni.
Za to vreme, pečurke očistite, isecite na tanke kolutove i na ulju ispržite. Tek kada dobiju lepu boju, ubacite pirinač i isključite ringlu, ali ostavite tiganj na njoj. Kada su se pečurke i pirinač sjedinili, ubacite u zapečeno povrće i ponovo začinite ako za tim ima potrebe.
Promešajte sastojke u tepsiji i pospite alevom paprikom i zapecite još 15 minuta.
(Ona)
Preporučujemo

MEDITERANSKI PIRINAČ: Posno jelo sa tajnim sastojkom koji mu daje poseban šmek
09. 04. 2024. u 17:52

TRIK KOJI ZNAJU SAMO KUVARI: Na ovaj način treba čuvati beli luk
04. 01. 2024. u 18:14

MOLDAVIJA DONELA ODLUKU VEZANU ZA SRBIJU: Ograničili uvoz ove namirnice iz naše zemlje
VLADA Moldavije donela je odluku o privremenom ograničenju uvoza šećera iz Srbije, uz obrazloženje da na taj način želi da zaštiti domaću proizvodnju i stabilizuje tržište.
10. 10. 2025. u 13:22

RUSI OTKRILI ČIME SU SINOĆ GAĐALI UKRAJINU: "Odgovor na terorističke udare po civilnim objektima"
RUSKE oružane snage tokom noći izvele su masovni napad na energetske objekte koji napajaju vojno-industrijski kompleks Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
10. 10. 2025. u 14:48

"OTEĆE VAM DECU! Mirjana Bobić Mojsilović upozorila roditelje
"ZATO, roditelji, dok još nije kasno, zgrabite svoju decu i zabavite ih sami!"
09. 10. 2025. u 10:15
Komentari (0)