ROLAT SA MLEVENIM MESOM I KUVANIM JAJIMA: Dekorativno i ukusno jelo u kome će uživati sva čula
Iako svaka domaćica ima svoj recept za ovaj tip rolata, mi vam donosimo onaj koji je proveren, jednostavan i koji mogu da pripreme i početnici u kuhinji.
Sastojci:
- 700 g mlevenog mesa
- 2 parčeta starog hleba
- 5 kuvanih jaja
- 150 ml mleka
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike senfa
- so
- biber
- sveži ruzmarin za dekoraciju
Priprema:
Kriške hleba stavite u dublju posudu, pa ih prelijte mlekom, a onda ih izgnječite. Hlebu dodajte sitno seckani crni i beli luk, meso, senf i začine po ukusu i dobro sve umesite.
Polovinu smese stavite na papir za pečenje, pa poređajte kuvana jaja i preko njih ostatak smese. Oblikujte rukama rolat, premažite ga kašikom senfa, pa zatvorite papir dobro sa svih strana.
Rolat prebacite u pleh, pa ga stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni 30 minuta.
Posle 30 minuta odmotajte papir za pečenje i ostavite da se zapeče još desetak minuta ili dok ne porumeni.
Ostavite mesni rolat da se prohladi, ukrasite svežim ruzmarinom i secite na parčad željene veličine.
Poslužite ga uz salatu po želji.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MEDITERANSKI PIRINAČ: Posno jelo sa tajnim sastojkom koji mu daje poseban šmek
09. 04. 2024. u 17:52
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)