ĆUFTE SA PEČURKAMA I MLEVENIM MESOM: Danas vam predlažemo jedan ukusan i sočan ručak
Ćufte se po originalnom receptu prave sa mlevenim mesom, ali danas postoje različite verzije ovog jela. Možete da ih napravite kao posne, tj. samo sa povrćem, a možete i u mleveno meso da dodajete sastojke po želji.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 10 pečuraka
- 100 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 1 jaje
- 150 g heljde
- 3 kašike brašna
Priprema:
Heljdu skuvajte, pa višak vode procedite. Dodajte u heljdu sitno seckani luk, pa začinite po želji. Zatim propržite sitno seckane pečurke, pa dodajte u heljdu i sve lepo promešajte.
U heljdu i pečurke dodajte jaje, mleveno meso i brašno. Sve dobro promešajte, a ako je potrebno, još malo začinite.
Oblikujte ćufte i ređajte u tiganj u koji ste sipali malo ulja. Pržite dok ne budu gotove.
(Stvarukusa/mondo)
Preporučujemo

MEDITERANSKI PIRINAČ: Posno jelo sa tajnim sastojkom koji mu daje poseban šmek
09. 04. 2024. u 17:52

JELO IZ RERNE: Šnicle sa povrćem, pečene u rerni, neverovatno sočne i ukusne
30. 03. 2024. u 12:00

RIŽOTO SA LIGNjAMA KAKAV DO SADA NISTE PROBALI: Savršen ručak za celu porodicu
20. 03. 2024. u 11:00

TRAMP OTKRIO KOLIKO LjUDI NEDELjNO GINE U UKRAJINI: "Putin ubija mnogo ukrajinskih vojnika"
PREDSEDNIK Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je danas da je nezadovoljan ponašanjem ruskog predsednika Vladimira Putina i naveo da razmatra nove sankcije protiv Rusije.
08. 07. 2025. u 20:36

SKANDAL! PLENKOVIĆ O USTAŠKOM KONCERTU TOMPSONA: "Ponosni smo, jedino on može da okupi pola miliona"
PREMIJER Hrvatske Andrej Plenković održao je konferenciju za medije nakon sednice Predsedništva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ). Glavna tema bila je koncert Marka Perkovića Tompsona na Hipodromu i ustaška ikonografija koja se tamo mogla videti, ali i čuti.
07. 07. 2025. u 18:33

SLAVIMO PETROVDAN: Šta se danas ne radi i šta treba umesiti
SRPSKA pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan, praznik koji je posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu.
12. 07. 2025. u 07:34
Komentari (0)