ĆUFTE SA PEČURKAMA I MLEVENIM MESOM: Danas vam predlažemo jedan ukusan i sočan ručak
Ćufte se po originalnom receptu prave sa mlevenim mesom, ali danas postoje različite verzije ovog jela. Možete da ih napravite kao posne, tj. samo sa povrćem, a možete i u mleveno meso da dodajete sastojke po želji.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 10 pečuraka
- 100 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 1 jaje
- 150 g heljde
- 3 kašike brašna
Priprema:
Heljdu skuvajte, pa višak vode procedite. Dodajte u heljdu sitno seckani luk, pa začinite po želji. Zatim propržite sitno seckane pečurke, pa dodajte u heljdu i sve lepo promešajte.
U heljdu i pečurke dodajte jaje, mleveno meso i brašno. Sve dobro promešajte, a ako je potrebno, još malo začinite.
Oblikujte ćufte i ređajte u tiganj u koji ste sipali malo ulja. Pržite dok ne budu gotove.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MEDITERANSKI PIRINAČ: Posno jelo sa tajnim sastojkom koji mu daje poseban šmek
09. 04. 2024. u 17:52

JELO IZ RERNE: Šnicle sa povrćem, pečene u rerni, neverovatno sočne i ukusne
30. 03. 2024. u 12:00

RIŽOTO SA LIGNjAMA KAKAV DO SADA NISTE PROBALI: Savršen ručak za celu porodicu
20. 03. 2024. u 11:00

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)