PALAČINKE SA PILETINOM I PEČURKAMA: Slasan, ukusan i brz obrok

Новости онлине

23. 04. 2024. u 09:00

Još jedna varijanta svima nam omiljenih palačinki koja će osvojiti sva vaša čula.

ПАЛАЧИНКЕ СА ПИЛЕТИНОМ И ПЕЧУРКАМА: Сласан, укусан и брз оброк

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g šampinjona
  • 500 g pilećeg filea
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika majčine dušice
  • so
  • biber
  • 1 kašika senfa
  • 30 g balzamika
  • 150 g pavlake za kuvanje
  • 200 g rendanog kačkavalja 

Priprema: 

U tiganj na jaku vatru stavite tri kašike maslinovog ulja. Pečurke isecite na kockice srednje veličine i dodajte ih u vreli tiganj. Crni i beli luk isecite na sitno i dodajte u tiganj sa pečurkama. Posolite, pobiberite, dodajte majčinu dušicu i dinstajte pet-šest minuta dok pečurke ne porumene i ne smanje zapreminu.

Prebacite pečurke u činiju i ostavite ih na stranu. Ponovo stavite tiganj na jaku vatru i dodajte dve kašike maslinovog ulja.

Piletinu isecite na komade od dva centimetra i dodajte u tiganj. Posolite, pobiberite i pržite ih dva-tri minuta dok ne porumene. U tiganj sa piletinom dodajte mešavinu pečuraka, senfa i deglazirajte tiganj balzamiko sirćetom.

Dodajte pavlaku za kuvanje i promešajte. Kuvajte sos na srednjoj vatri 10-12 minuta, dok se sastojci ne skuvaju i fino ne sjedine. Zagrejte rernu na 220 stepeni.

Dodati 100 grama rendanog sira, promešajte i skloniti tiganj sa ringle. Palačinke filujte pripremljenom smesom i umotajte ih u rolne kao i obično ili ih motajte u paketić pravougaonog oblika. Prebacite palačinke na pleh, dodajte na njih ostatak rendanog sira i pecite ih 10-12 minuta.

Poslužite uz rukolu, maslinovo ulje i biber.

(Ona)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIN BIVŠEG SRPSKOG FUDBALERA PAO SA VIŠE OD TRI TONE DROGE! Nema dalje od ovoga, ovo je Liga šampiona!