PALAČINKE SA PILETINOM I PEČURKAMA: Slasan, ukusan i brz obrok
Još jedna varijanta svima nam omiljenih palačinki koja će osvojiti sva vaša čula.
Sastojci:
- 500 g šampinjona
- 500 g pilećeg filea
- 1 veća glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 5 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika majčine dušice
- so
- biber
- 1 kašika senfa
- 30 g balzamika
- 150 g pavlake za kuvanje
- 200 g rendanog kačkavalja
Priprema:
U tiganj na jaku vatru stavite tri kašike maslinovog ulja. Pečurke isecite na kockice srednje veličine i dodajte ih u vreli tiganj. Crni i beli luk isecite na sitno i dodajte u tiganj sa pečurkama. Posolite, pobiberite, dodajte majčinu dušicu i dinstajte pet-šest minuta dok pečurke ne porumene i ne smanje zapreminu.
Prebacite pečurke u činiju i ostavite ih na stranu. Ponovo stavite tiganj na jaku vatru i dodajte dve kašike maslinovog ulja.
Piletinu isecite na komade od dva centimetra i dodajte u tiganj. Posolite, pobiberite i pržite ih dva-tri minuta dok ne porumene. U tiganj sa piletinom dodajte mešavinu pečuraka, senfa i deglazirajte tiganj balzamiko sirćetom.
Dodajte pavlaku za kuvanje i promešajte. Kuvajte sos na srednjoj vatri 10-12 minuta, dok se sastojci ne skuvaju i fino ne sjedine. Zagrejte rernu na 220 stepeni.
Dodati 100 grama rendanog sira, promešajte i skloniti tiganj sa ringle. Palačinke filujte pripremljenom smesom i umotajte ih u rolne kao i obično ili ih motajte u paketić pravougaonog oblika. Prebacite palačinke na pleh, dodajte na njih ostatak rendanog sira i pecite ih 10-12 minuta.
Poslužite uz rukolu, maslinovo ulje i biber.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)