SPREMITE PEČENJE ZA VASKRS: Najbolja prasetina iz rerne - Hrskava spolja, a sočna iznutra

Новости онлине

03. 05. 2024. u 11:00

Mnogi pokušavaju da pronađu onaj savršen recept da im prasetina ispadne sočna, ukusna i sa hrskavom koricom, a ovaj način pripreme će vam u tome pomoći. Jedan sastojak vas deli do savršene prasetine.

СПРЕМИТЕ ПЕЧЕЊЕ ЗА ВАСКРС: Најбоља прасетина из рерне - Хрскава споља, а сочна изнутра

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 7-8 kg prasetine
  • 200 g soli
  • 300 ml piva
  • svinjska mast
  • voda

Priprema hrskave prasetine:

Isecite na komade prasetinu i očistite je.

Svaki komad mesa sa obe strane posolite i poređajte u pleh. Ostavite da odstoji duže vreme, kako bi upilo so.

Rernu zagrejte na 250 stepeni.

Prase premažite mašću i odozgo ga polijte malo vodom, pa stavite da se peče.

S vremena na vreme, preljte vodom i zalivati pretopom (tačnošću koja se nakupi u plehu). Svaki dugi put, na svakih pola sata, prelijte prase pivom.

S obzirom na to da se peče od tri do četiri sata, meso treba okretati šest do osam puta, na pola sata i prelivati.

Prase je pečeno kada se kosti na nožicama odvajaju od mesa.

(Ona)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

NAJNOVIJA vremenska prognoza evopskih stručnjaka za avgust pokazuje prohladniji početak meseca u centralnim delovima Evrope, ali se već nagoveštava povratak suptropskog grebena i novog talasa vrelog vremena. Usled prisustva niskog pritiska na severu kontinenta, stvaraju se uslovi za novi toplotni talas koji će pogoditi veći deo Evrope, piše Severe Weather Europe.

04. 08. 2025. u 20:19

Komentari (0)

OSVOJI KARTE ZA EVROBASKET 2025 i navijaj svim srcem za Srbiju