PREDLOG ZA NEDELJNI RUČAK - SVINJSKI KOTLETI SA PIREOM OD PASULJA I JABUKAMA: Mešavina slatkog i slanog, a sos daje odličan balans
SVINjSKI kotleti sa pireom od pasulja i jabukama je savršena kombinacija svinjetine, jabuke i žalfije, koja je gotova za samo 30 minuta.
Sastojci:
- 300 g prokelja, isečenog i prepolovljenog
- 2 jabuke, očišćene od jezgra i isečene na kockice
- Prelijte maslinovim uljem
- 800 g pasulja
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica miso paste
- ½ kašičice jabukovog sirćeta
- 4 debelo isečena svinjska kotleta
- 3 grančice žalfije, ubranih listova
Priprema:
Za svinjske kotlete sa pireom od pasulja i jabukama prvo zagrejte rernu na 170ºS. Stavite prokelj i jabuke na pleh i prelijte ih sa malo ulja. Pecite 15 minuta.
U međuvremenu pasulj sipajte u šerpu. Narendajte beli luk u tiganj i dodajte miso, pa dinstajte 6 minuta. Umutite štapnim blenderom dok smesa ne postane glatka, a zatim probajte i začinite solju, biberom i sirćetom. Držite toplo na veoma laganoj vatri.
Začinite svinjetinu sa obe strane sa dosta soli i bibera. Stavite veliki tiganj na srednju vatru i pecite dok mast sa kotleta ne ispari i postane hrskava (oko 5 minuta). Okrenite kotlete na njihove ravne strane i pecite nekoliko minuta sa svake strane (koristite drugi tiganj ako nema dovoljno mesta). Prebacite kotlete u pleh i pecite u rerni još 5 minuta (trebaće im minut ili dva manje ako su tanki). Ostavite da odstoje na toplom mestu 5 minuta pre serviranja.
U tiganju će još biti malo istopljene svinjske masti – ispržite listove žalfije dok ne postanu hrskavi. Kotlete (odsecite kost i po želji poslužite na kriške) poslužite sa pireom od pasulja, pečenom jabukom i prokeljom. Završite hrskavim listovima žalfije. Uživajte u svinjskim kotletima sa pireom od pasulja i jabukama.
(stvarukusa/mondo)
BONUS VIDEO:
TRENING POŽELjAN I U POZNIM GODINAMA: Genetske predispozicije utiču na izgled
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
TURSKA DRHTI PRED PRETNjOM IZRAELA: Izbija treći svetski rat? (VIDEO)
MINISTAR odbrane Turske, Jašar Guler, izjavio je da Izrael može da napadne Tursku, čime je podržao ranije izjave predsednika Erdogana, koji je Izrael opisao kao direktnu pretnju za zemlju.
14. 11. 2024. u 17:17
"GLAVNA TEMA JE DA LI ĆE MOSKVA BITI GAĐANA" Veliko upozorenje Vučića: Svet se kreće po ivici ambisa!
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti posle govora na Samitu KOP29 u Azerbejdžanu.
12. 11. 2024. u 12:33
ČITULjA KOSTIĆU OD DECE: "Živiš kroz nas - nastavljamo s ponosom"
MIODRAG Kostić, osnivač i predsednik MK Grupe, preminuo je u sredu ujutru.
14. 11. 2024. u 12:46
Komentari (0)