ITALIJANSKI SKALOPINI: Gurmanski ručak kojem niko ne može odoleti
Jednostavno jelo koje može da posluži i kao ručak i kao večera - sprema se lako i veoma brzo.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 para pilećeg belog mesa
- 1 čen belog luka
- pola glavice crnog luka
- vezica svežeg peršuna
- pakovanje pečuraka
- 2 kašike maslaca ili masti
- brašno
- sok od pola limuna
- 100 ml pilećeg bujona
- 100 ml suvog belog vina
- 150 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Piletinu istanjite na tanke šnicle, pa je lagano izlupajte. Brašno i so promešajte pa uvaljajte pileće šnicle i pržite na malo masti ili maslaca. Kada se piletina isprži sklonite je sa ringle. U tiganju u kojem ste pržili piletinu, dodajte crni i beli luk, sitno seckan, a potom i pečurke. Kada se sve prodinsta, dodajte pileći bujon, sok od pola limuna i belo suvo vino. Šnicle vratite u sos od pečuraka. Sve dinstajte oko pola sata na laganoj vatri. Dodajte pavlaku za kuvanje i sitno seckan peršun. Nakon što provri, sklonite sa ringle i uživajte!

DOGOVORENO PRIMIRJE IRANA I IZRAELA: Tramp - Kraj rata; Bombe SAD nisu uništile nuklearna postrojenja? (FOTO/VIDEO)
RAT Izraela i Irana - 11. dan.
23. 06. 2025. u 08:17 >> 00:53

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

ISTINA O BEBEKOVOM POREKLU: Demantovao pogrešne informacije
PEVAČ Željko Bebek proslavio se u bendu Bijelo dugme, a onda je nizao uspehe i u solo karijeri. On je decenijama na javnoj sceni, a malo ko zna da njegovo ime nije Željko.
25. 06. 2025. u 16:30
Komentari (0)