ITALIJANSKI SKALOPINI: Gurmanski ručak kojem niko ne može odoleti
Jednostavno jelo koje može da posluži i kao ručak i kao večera - sprema se lako i veoma brzo.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 para pilećeg belog mesa
- 1 čen belog luka
- pola glavice crnog luka
- vezica svežeg peršuna
- pakovanje pečuraka
- 2 kašike maslaca ili masti
- brašno
- sok od pola limuna
- 100 ml pilećeg bujona
- 100 ml suvog belog vina
- 150 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Piletinu istanjite na tanke šnicle, pa je lagano izlupajte. Brašno i so promešajte pa uvaljajte pileće šnicle i pržite na malo masti ili maslaca. Kada se piletina isprži sklonite je sa ringle. U tiganju u kojem ste pržili piletinu, dodajte crni i beli luk, sitno seckan, a potom i pečurke. Kada se sve prodinsta, dodajte pileći bujon, sok od pola limuna i belo suvo vino. Šnicle vratite u sos od pečuraka. Sve dinstajte oko pola sata na laganoj vatri. Dodajte pavlaku za kuvanje i sitno seckan peršun. Nakon što provri, sklonite sa ringle i uživajte!

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

"OL STAR" SE MENjA IZ KORENA, Nikola Jokić će dobiti priliku da zablista kao nikada! (VIDEO)
NBA liga je donela odluku da iz korena promeni format "ol-star" meča, potvrdio je komesar lige Adam Silver.
04. 06. 2025. u 21:50

UČENICI BILI ZABEZEKNUTI: Šta je nastavnica obukla - odmah je slikali, fotke su obišle svet
NASTAVNICA Veronika Dukju potrudila se da vizuelizuje svoju lekciju iz anatomije. Njen potez oduševio je hiljade korisnika društvenih mreža, na kojima su se proširile fotografije sa njenog časa.
04. 06. 2025. u 10:42
Komentari (0)