SATARAŠ SA TIKVICAMA: Isprobajte tradicionalno jelo na malo drugačiji način

Novosti online

23. 05. 2024. u 17:30

SATARAŠ je starinsko jelo koje se pravi od par jeftinih sastojaka.

САТАРАШ СА ТИКВИЦАМА: Испробајте традиционално јело на мало другачији начин

Printscreen/YT/Frische Rezepte

Danas postoje različiti recepti za ovo jednostavno jelo, a mi vam donosimo najbolji. Napravite sataraš sa tikvicama čija je sezona takođe na proleće. Možete da dodate još neko povrće po želji, ali i ovo je sasvim dovoljno za jedan lagani ručak.

Sastojci za sataraš sa tikvicama: 

  • 1 tikvica
  • 1/2 crvenog luka
  • 1 beli luk
  • 2 slatke paprike
  • 1 šargarepa
  • 1 paradajz
  • maslinovo ulje
  • 3 kašike paradajz pirea
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica italijanskog začina

Priprema sataraša sa tikvicama: 

Tikvice isecite na kockice, pa posolite i promešajte. Ostavite da odstoje 10 minuta, pa procedite višak vode. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja, pa propržite ljubičasti luk isečen na rebarca, kao i mleveni beli luk. Kada omekša dodajte paprike isečene na trake, kao i rendanu šargarepu. Posolite, promešajte i poklopite. Dinstajte 5 minuta, pa dodajte proceđene tikvice. Poklopite i kuvajte dok povrće ne omekša. Zatim dodajte iseckan paradajz i paradajz sos. Promešajte, pa dodajte umućena jaja koja ste začinili po želji. Kuvajte dok i jaja ne budu gotova, uz povremeno mešanje. 

(stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DAČO, JOŠ JEDAN DAČA JE NA PUTU! Zašto je Okanović sinu dao ime po Danilu Lazoviću? Zajedno smo se molili Bogu