NAŠ PREDLOG ZA RUČAK: Krmenadle na italijanski način, nema boljeg ručka
Mekane krmenadle iz tiganja, sočne i ukusne.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 komada krmenadla
- šampinjoni 150 g
- crni luk 1 glavica
- beli luk 4 čena
- brašno 3-4 kašike
- kocka za supu, juneća 1 komad
- paradajz pire 150 ml
- belo vino 100 ml
- ulje po potrebi
- brašno za paniranje po potrebi
- lovor 1 list
- so i biber po ukusu
Priprema:
Krmenadle operite, posušite ubrusom, istanjite tučkom, posolite i pobiberite. Zatim ih uvaljate u brašno i pržite na zagrejanom ulju u tiganju da porumene s obe strane. Kada su gotove, složite ih u podmazani vatrostalni sud i stavite lovorov list. Na istom ulju na kome ste pržili krmenadle propržite crni luk iseckan na rebarca, pa dodajte sitno iseckani beli luk i listiće šampinjona. Kad ispari voda koju su pustili šampinjoni, umešajte prvo brašno, pa paradajz pire. U dve šolje vrele vode razmutite izdrobljenu kocku za supu i time prelijte povrće u tiganju. Posolite i još malo mešajte da se zgusne. Zatim sipajte belo vino. Poklopite vatrostalni sud i pecite u rerni 45 minuta na 180 stepeni. Skinite poklopac i pecite još deset minuta.
(superrecepti/žena)

MOLDAVIJA DONELA ODLUKU VEZANU ZA SRBIJU: Ograničili uvoz ove namirnice iz naše zemlje
VLADA Moldavije donela je odluku o privremenom ograničenju uvoza šećera iz Srbije, uz obrazloženje da na taj način želi da zaštiti domaću proizvodnju i stabilizuje tržište.
10. 10. 2025. u 13:22

RUSI OTKRILI ČIME SU SINOĆ GAĐALI UKRAJINU: "Odgovor na terorističke udare po civilnim objektima"
RUSKE oružane snage tokom noći izvele su masovni napad na energetske objekte koji napajaju vojno-industrijski kompleks Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
10. 10. 2025. u 14:48

"OTEĆE VAM DECU! Mirjana Bobić Mojsilović upozorila roditelje
"ZATO, roditelji, dok još nije kasno, zgrabite svoju decu i zabavite ih sami!"
09. 10. 2025. u 10:15
Komentari (0)