NAŠ PREDLOG ZA RUČAK: Krmenadle na italijanski način, nema boljeg ručka
Mekane krmenadle iz tiganja, sočne i ukusne.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 komada krmenadla
- šampinjoni 150 g
- crni luk 1 glavica
- beli luk 4 čena
- brašno 3-4 kašike
- kocka za supu, juneća 1 komad
- paradajz pire 150 ml
- belo vino 100 ml
- ulje po potrebi
- brašno za paniranje po potrebi
- lovor 1 list
- so i biber po ukusu
Priprema:
Krmenadle operite, posušite ubrusom, istanjite tučkom, posolite i pobiberite. Zatim ih uvaljate u brašno i pržite na zagrejanom ulju u tiganju da porumene s obe strane. Kada su gotove, složite ih u podmazani vatrostalni sud i stavite lovorov list. Na istom ulju na kome ste pržili krmenadle propržite crni luk iseckan na rebarca, pa dodajte sitno iseckani beli luk i listiće šampinjona. Kad ispari voda koju su pustili šampinjoni, umešajte prvo brašno, pa paradajz pire. U dve šolje vrele vode razmutite izdrobljenu kocku za supu i time prelijte povrće u tiganju. Posolite i još malo mešajte da se zgusne. Zatim sipajte belo vino. Poklopite vatrostalni sud i pecite u rerni 45 minuta na 180 stepeni. Skinite poklopac i pecite još deset minuta.
(superrecepti/žena)

HITAN APEL KREMLjA: Pozivamo sve da to urade!
PORTPAROL predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da Kremlj poziva sve strane da izvrše pritisak na Ukrajinu kako bi se održala nova runda pregovora sa Rusijom.
16. 07. 2025. u 10:42

"ZAŠTO NE UDARIŠ NA MOSKVU?!" Detalji razgovora Trampa i Zelenskog, na Rusiju će padati rakete koje Srbi pamte po zlu?
AMERIČKI predsednik Donald Tramp razmatra mogućnost da Ukrajini pošalje krstareće rakete Tomahavk, prenosi Vašington post pozivajući se na izvor upoznat sa razgovorima u Beloj kući. Navedene rakete se još uvek ne nalaze na zvaničnom spisku, ali bi mogle biti uključene u kasnijim paketima pomoći.
15. 07. 2025. u 09:36

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)