NAŠ PREDLOG ZA RUČAK: Krmenadle na italijanski način, nema boljeg ručka
Mekane krmenadle iz tiganja, sočne i ukusne.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 komada krmenadla
- šampinjoni 150 g
- crni luk 1 glavica
- beli luk 4 čena
- brašno 3-4 kašike
- kocka za supu, juneća 1 komad
- paradajz pire 150 ml
- belo vino 100 ml
- ulje po potrebi
- brašno za paniranje po potrebi
- lovor 1 list
- so i biber po ukusu
Priprema:
Krmenadle operite, posušite ubrusom, istanjite tučkom, posolite i pobiberite. Zatim ih uvaljate u brašno i pržite na zagrejanom ulju u tiganju da porumene s obe strane. Kada su gotove, složite ih u podmazani vatrostalni sud i stavite lovorov list. Na istom ulju na kome ste pržili krmenadle propržite crni luk iseckan na rebarca, pa dodajte sitno iseckani beli luk i listiće šampinjona. Kad ispari voda koju su pustili šampinjoni, umešajte prvo brašno, pa paradajz pire. U dve šolje vrele vode razmutite izdrobljenu kocku za supu i time prelijte povrće u tiganju. Posolite i još malo mešajte da se zgusne. Zatim sipajte belo vino. Poklopite vatrostalni sud i pecite u rerni 45 minuta na 180 stepeni. Skinite poklopac i pecite još deset minuta.
(superrecepti/žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

UMRO NAKON ŠTO JE CELU NOĆ VOZIO DECU KOJA SU GORELA: Vozač Hitne pomoći u Severnoj Makedoniji preminuo posle celonoćne drame
VOZAČ Hitne pomoći koji je čitavu noć prevozio povređene u stravičnom požaru u Severnoj Makedoniji preminuo je jutros.
17. 03. 2025. u 08:50

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

ŠOU U ZAGREBU: Dali joj otkaz jer je puštala srpske "cajke" - sad moraju da plate 70.000 € i da je vrate na posao
SUD u Zagrebu doneo je nepravosnažnu presudu kojom zaposlenu na benzinskoj pumpi Tifon vraća na posao, uz obavezu poslodavca da joj isplati sve neisplaćene zarade u iznosu od 45.000 evra i sudske troškove u iznosu od 14.000 evra.
17. 03. 2025. u 17:54 >> 17:55
Komentari (0)