NAŠ PREDLOG ZA RUČAK: Krmenadle na italijanski način, nema boljeg ručka
Mekane krmenadle iz tiganja, sočne i ukusne.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 komada krmenadla
- šampinjoni 150 g
- crni luk 1 glavica
- beli luk 4 čena
- brašno 3-4 kašike
- kocka za supu, juneća 1 komad
- paradajz pire 150 ml
- belo vino 100 ml
- ulje po potrebi
- brašno za paniranje po potrebi
- lovor 1 list
- so i biber po ukusu
Priprema:
Krmenadle operite, posušite ubrusom, istanjite tučkom, posolite i pobiberite. Zatim ih uvaljate u brašno i pržite na zagrejanom ulju u tiganju da porumene s obe strane. Kada su gotove, složite ih u podmazani vatrostalni sud i stavite lovorov list. Na istom ulju na kome ste pržili krmenadle propržite crni luk iseckan na rebarca, pa dodajte sitno iseckani beli luk i listiće šampinjona. Kad ispari voda koju su pustili šampinjoni, umešajte prvo brašno, pa paradajz pire. U dve šolje vrele vode razmutite izdrobljenu kocku za supu i time prelijte povrće u tiganju. Posolite i još malo mešajte da se zgusne. Zatim sipajte belo vino. Poklopite vatrostalni sud i pecite u rerni 45 minuta na 180 stepeni. Skinite poklopac i pecite još deset minuta.
(superrecepti/žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)