PIJANE ĆUFTE SA MLADIM KROMPIRIĆIMA: Ovo je ručak kojeg se retki sećaju, ali ukus je toliko lep da ćete ga spremati često
Sočan i ukusan ručak.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 veza mladog luka
- 2-3 čena belog luka
- 100 g prezli
- 1 jaje
- 1,5 dl belog vina
- seckanog peršuna
- Začinite po ukusu: so, biber, origano, tucana paprika
- oko 800 g mladih krompirića manjih
Za preliv:
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 kašika paradajz sosa
- 1 dl pavlake za kuvanje
- 1 dl vode
Začinite po ukusu: so, biber, origano, tucana paprika (ko voli malo pikantnije može dodati i ljutu tucanu papriku, ukus će biti bar 10 puta bolji)
Priprema:
Izmešajte mleveno meso sa seckanim mladim lukom, čenovima belog luka, jajetom, prezlama, vinom, peršunom i začinima. Sve to izmešajte i napravite ćuftice.
U vatrostalnu činiju posložite ćuftice i mlade krompiriće koje ste kratko obarili. Zatim sve stavite u rernu da se peče na oko 20 minuta, na temperaturi oko 200 stepeni Celzijusa.
Dok se ćufte peku napravite preliv od kisele pavlake, paradajz sosa i pavlake za kuvanje. Prelijte sve preko i zapecite još malo.
(Still)
Preporučujemo
EVROPLjANE RAZBESNELA JEDNA TAČKA TRAMPOVOG PLANA: "To je skandalozno"
AMERIČKI predsednik Donald Tramp ubacio je „klin u točak“ jednih od najosetljivijih pregovora koji se trenutno vode u Evropi, potencijalno ugrožavajući napore da se Ukrajini obezbedi finansiranje za nastavak odbrane od Rusije, piše Politiko.
22. 11. 2025. u 07:54
NAJVEĆA SILA EVROPE REAGOVALA NA TRAMPOV PLAN: "U principu podržavamo"
NEMAČKA vlada saopštila je da "u principu" podržava plan Sjedinjenih Američkih Država za okončanje rata u Ukrajini, ali da ostaje posvećena zaštiti ukrajinskog suvereniteta i obezbeđivanju bezbednosnih garancija za zemlju.
21. 11. 2025. u 12:37
RUSKE VOJNIKE OD SMRTI SPASILA - SVINjA: Pogledajte dramatičan snimak sa ukrajinskog ratišta (VIDEO)
DVA ruska vojnika su spasena od dizanja u vazduh nakon što je svinja stala na protivpešadijsku minu koju su ostavile ukrajinske trupe u povlačenju.
21. 11. 2025. u 20:45
Komentari (0)