ĆEVAPI PEČENI U RERNI: Ne treba vam roštilj, prave se bez muke, a imaju fantastičan ukus zbog preliva
KADA se pomene roštilj, većina ljudi pomisli na - ćevape.
Foto: Shutterstock
Mnogima su najukusniji kada se spreme na roštilju, ali mi vam danas donosimo recept kako da ih spremite u rerni. Prave se bez muke, a imaju fantastičan ukus zbog preliva.
Sastojci:
Za ćevape:
- 500 g mlevenog mesa
- 4 čena belog luka
- 2 kašičice sode bikarbone
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice bibera
- 100 ml kisele vode
Za preliv:
- 200 ml piva
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašičica bibera
- ½ kašičice suve mirođije
- 1 kašičica seckanog peršuna
- 50 ml ulja
Priprema:
U mleveno meso dodati izrendan beli luk, sodu bikarbonu, so, biber i kiselu vodu. Dobro izmešati, staviti u frižider da stoji jedan sat. Napraviti ćevape, poređati u nauljen pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Preliti ih prelivom od pomešanih sastojaka i vratiti u rernu još 15 minuta. (trpeza)
Preporučujemo
LEPE SE ZA PRSTE: Rebarca sa savršenim prelivom, kao iz restorana
16. 06. 2024. u 10:00
OVAKVE JOŠ NISTE PROBALI: Najbolji recept za pržene tikvice (VIDEO)
15. 06. 2024. u 11:00
RUSI OBJAVILI SPISAK NAJVEĆIH NEPRIJATELjA: Evo na kom je mestu Hrvatska
RUSKI ski list „Vzgljad“ sastavio je i u utorak objavio „Rejting neprijateljskih vlada“ kako bi pokazao razliku između država koje se svesno suprotstavljaju Rusiji i onih koje su na tu odluku „protiv njihove volje naterale spoljnopolitičke okolnosti“, prenosi Slobodna Dalmacija.
14. 11. 2025. u 16:54
ZELENSKI ALARMIRAO EVROPU: Rusija će pokrenuti veliku agresiju na kontinent, poznata i godina
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da Rusija planira da pokrene veliku agresiju na evropskom kontinentu 2029. ili 2030. godine, navodeći da na to ukazuje povećana ruska proizvodnja oružja.
13. 11. 2025. u 10:54
Policija uletela na svadbu, HAPSI MLADU - a tek objašnjenje! Ovo je LUDNICA (VIDEO)
ČAK i na najlepšim svadbama ponekad se dese nepredviđene situacije, sitne greške ili čak veći incidenti.
14. 11. 2025. u 16:23
Komentari (0)