SPREMITE SKUŠU NA DRUGAČIJI NAČIN: Odličan predlog za posni ručak
POČEO je Petrovdanski post, pa je idealno vreme da isprobate recepte za ribu.

Foto: Shutterstock
Mi vam donosimo još jedan super recept za skušu koja se pravi od svega par sastojaka i koja se kuva, a tajna odličnog ukusa krije se u marinadi.
Sastojci:
- 2 skuše
- 200 g šampinjona
- 3-4 crna luka
- 1/2 limuna
Za marinadu:
- 750 ml vode
- 100 ml sirćeta
- 60 ml ulja
- 3 kašičice soli
- 3 kašičice šećera
- 2 lovorova lista
- 10 bibera u zrnu
Priprema:
Skinite glavu ribe, pa joj očistite krljušt. Zatim je presecite po dužini, ali ne do kraja i izvadite kosti. Lep je očistite, pa isecite na deblje kolutove. Ako vam je lakše možete da je očistite i u ribarnici.
Crni luk isecite krupno, pa pola količine stavite u šerpu, a onda poređajte i ribu preko. Zatim dodajte i seckane pečurke i preostali luk.
U šerpu sipajte vodu, sirće i ulje, pa dodajte so, šećer, biber i lovorov list. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa prelijte preko ribe.
Poklopite i nastavite da kuvate dok ne proključa, pa ostavite još 3 minute. Zatim ohladite na sobnoj temperaturi i servirajte.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POSNA SALATA SA MAKARONAMA: Ukusna, sočna, niko ne može da joj odoli
31. 08. 2024. u 14:46

POSNE, A ČOKOLADNE: Ako volite klasične princes krofne, ove ćete obožavati
26. 04. 2024. u 17:00

MEDITERANSKA POSNA SALATA: Jednostavna, a ukusna, oduševiće vas na prvi zalogaj
24. 04. 2024. u 11:00

HOR ĆE PEVATI NA SAHRANI: Ovako će Saša Popović biti ispraćen na večni počinak, opelo će služiti više sveštenika
KREATIVNI direktor "Granda" Saša Popović preminuo je 1. mata u bolnici u Parizu, a u četvrtak će biti sahranjen na Bežanijskom groblju i njegovi najmiliji će ga ispratiti uz hor.
04. 03. 2025. u 17:37

"BIĆETE UHAPŠENI ILI PROTERANI" Tramp zapretio studentima ako započnu nezakonite proteste
AMERIČKI predsednik Donald Tramp zapretio je da će ukinuti savezno finansiranje fakultetima, školama i univerzitetima koji omogućavaju „nezakonite proteste“.
04. 03. 2025. u 15:24

"HOĆU EUTANAZIJU" Vedrana Rudan donela odluku: "Rekla sam deci da je gotovo, neću da umirem na rate"
ZA lečenje joj je bilo potrebno dosta novca, a deo je stigao iz Srbije, od direktora izdavačke kuće koja objavljuje njena dela.
03. 03. 2025. u 09:53
Komentari (0)