SPREMITE SKUŠU NA DRUGAČIJI NAČIN: Odličan predlog za posni ručak

Novosti online

02. 07. 2024. u 10:00

POČEO je Petrovdanski post, pa je idealno vreme da isprobate recepte za ribu.

СПРЕМИТЕ СКУШУ НА ДРУГАЧИЈИ НАЧИН: Одличан предлог за посни ручак

Foto: Shutterstock

Mi vam donosimo još jedan super recept za skušu koja se pravi od svega par sastojaka i koja se kuva, a tajna odličnog ukusa krije se u marinadi.

Sastojci:

  • 2 skuše 
  • 200 g šampinjona 
  • 3-4 crna luka 
  • 1/2 limuna 

Za marinadu:

  • 750 ml vode 
  • 100 ml sirćeta 
  • 60 ml ulja 
  • 3 kašičice soli 
  • 3 kašičice šećera 
  • 2 lovorova lista 
  • 10 bibera u zrnu

Priprema:

Skinite glavu ribe, pa joj očistite krljušt. Zatim je presecite po dužini, ali ne do kraja i izvadite kosti. Lep je očistite, pa isecite na deblje kolutove. Ako vam je lakše možete da je očistite i u ribarnici.

Crni luk isecite krupno, pa pola količine stavite u šerpu, a onda poređajte i ribu preko. Zatim dodajte i seckane pečurke i preostali luk.

U šerpu sipajte vodu, sirće i ulje, pa dodajte so, šećer, biber i lovorov list. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa prelijte preko ribe. 

Poklopite i nastavite da kuvate dok ne proključa, pa ostavite još 3 minute. Zatim ohladite na sobnoj temperaturi i servirajte. 

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor