JELO KOJE ĆETE UVEK PRAVITI: Piletina sa pavlakom i povrćem, zapečena u rerni

Novosti online

05. 07. 2024. u 10:10

Nema bržeg i jednostavnijeg recepta za pravi ručak koji će oduševiti porodicu.

ЈЕЛО КОЈЕ ЋЕТЕ УВЕК ПРАВИТИ: Пилетина са павлаком и поврћем, запечена у рерни

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • pileći filei - 500 g
  • prokelj ili brokoli ili karfiol - 200 g
  • luk - 1 kom.
  • šargarepa - 1 kom.
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • brašno - 1 supena kašika
  • ulje
  • mleko - 300 ml
  • domaći sir - 100 g
  • kačkavalj - 200 g

Priprema:

Stavite prokelj ili karfiol ili brokoli u manju šerpu, nalijete vode i stavite da se kuva 15 minuta. Procediti povrće.

Šargarepu sa lukom prodinstati, skloniti sa strane i na istom tiganju propržiti pileće file kratko.

Na 5 kašika ulja propržiti brašno pa zaliti mlekom i vodom. Mešati dok se malo ne zgusne, ne treba da bude kao sos, nego ređe.

Dodati pavlaku za kuvanje, kuvati par minuta i dodati oba sira. U vatrostalnu prvo staviti pileći file, pa luk, pa sos i na kraju povrće.

Staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu 25 minuta na 200 stepeni.

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ZVEZDA SE POHVALILA: Ovih pet stranaca idu s Marakane - veseli