ŠNICLE MILANEZE: Odličan izbor kad ne znate šta ćete za ručak

Новости онлине

09. 07. 2024. u 14:00

Gotovo meso poslužite uz krompir-pire ili kuvani pirinač i salatu po izboru.

ШНИЦЛЕ МИЛАНЕЗЕ: Одличан избор кад не знате шта ћете за ручак

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 svinjske šnicle
  • 1/2 l soka od paradajza
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika biozačina
  • pola kašike origana

Priprema:

1. Šnicle dobro izlupati kuhinjskim čekićem, svaku uvaljati u brašno pomešano sa suvim začinom od povrća.

2. Zagrejati ulje na tiganju i propržiti ih sa obe strane.

3. Šnicle poređati u nauljenu vatrostalnu posudu, preliti ih sokom od paradajza i posuti origanom. Staviti ih u rernu i peći 30 minuta na 200 stepeni, nakon toga smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći još oko 15 minuta.

4. Poslužite uz krompir-pire ili kuvani pirinač i salatu po izboru.

(still)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

HRVATSKA U ŠOKU: Evo šta su grobari iz Beograda uradili Bed blu bojsima, navijačima FK Dinamo Zagreb! (FOTO)