BRZ, JEDNOSTAVAN I ZDRAV RUČAK: Ćufte od povrća, gotove za pola sata, a možete i da ih zamrznete

Novosti online

10. 07. 2024. u 10:00

ĆUFTE od povrća su posne i veganske, a možete i da ih zamrznete.

БРЗ, ЈЕДНОСТАВАН И ЗДРАВ РУЧАК: Ћуфте од поврћа, готове за пола сата, а можете и да их замрзнете

Foto: Piksabej

 Zdrave su, jednostavne za pripremu i bogate različitim ukusima i aromama. Možete da ih servirate sa testeninom ili somunima.

Sastojci:

450 g crnog pasulja iz konzerve
6 kašičica ulja
1 velika ljutika, sitno iseckana
1 čen belog luka, sitno iseckan
40 g ovsa koji se brzo kuva
2 kašike paradajz paste
1/2 kašičice mlevenog semena komorača
1/2 kašičice sušenog bosiljka
1/4 kašičice soli

Recept za ćufte od povrća:

Zagrejte rernu na 180°. Ravnomerno rasporedite crni pasulj na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite dok pasulj ne počne da se otvara, 6-8 minuta, pa ga malo ohladite. U međuvremenu, u velikom tiganju zagrejte 2 kašičice ulja na srednjoj vatri. Dodajte ljutiku, pržite i mešajte dok ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte beli luk i pržite još minut. Prebacite pasulj u blender.

Dodajte mešavinu ljutike, ovas, paradajz pastu i začine, pa blendirajte dok se smesa ne sjedini. Od ravne kašike testa oblikujte loptice. U istom tiganju zagrejte preostale 4 kašičice ulja na srednjoj vatri. U serijama, ako je potrebno, pržite ćufte dok ne porumene, 6-8 minuta, povremeno okrećući.

(Stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAVRŠENA ERA DOMINACIJE: Orban saopštio užasne vesti za Zapad