BRZ, JEDNOSTAVAN I ZDRAV RUČAK: Ćufte od povrća, gotove za pola sata, a možete i da ih zamrznete
ĆUFTE od povrća su posne i veganske, a možete i da ih zamrznete.
Zdrave su, jednostavne za pripremu i bogate različitim ukusima i aromama. Možete da ih servirate sa testeninom ili somunima.
Sastojci:
450 g crnog pasulja iz konzerve
6 kašičica ulja
1 velika ljutika, sitno iseckana
1 čen belog luka, sitno iseckan
40 g ovsa koji se brzo kuva
2 kašike paradajz paste
1/2 kašičice mlevenog semena komorača
1/2 kašičice sušenog bosiljka
1/4 kašičice soli
Recept za ćufte od povrća:
Zagrejte rernu na 180°. Ravnomerno rasporedite crni pasulj na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite dok pasulj ne počne da se otvara, 6-8 minuta, pa ga malo ohladite. U međuvremenu, u velikom tiganju zagrejte 2 kašičice ulja na srednjoj vatri. Dodajte ljutiku, pržite i mešajte dok ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte beli luk i pržite još minut. Prebacite pasulj u blender.
Dodajte mešavinu ljutike, ovas, paradajz pastu i začine, pa blendirajte dok se smesa ne sjedini. Od ravne kašike testa oblikujte loptice. U istom tiganju zagrejte preostale 4 kašičice ulja na srednjoj vatri. U serijama, ako je potrebno, pržite ćufte dok ne porumene, 6-8 minuta, povremeno okrećući.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RAPSODIJA UKUSA: Domaća pogača sa tri vrste sira, idealna za doručak ili užinu
10. 07. 2024. u 07:00
SAVRŠEN RECEPT: Pohovane tikvice sa kačkavaljem, ukusan obrok gotov za 20 minuta
07. 07. 2024. u 07:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
DESILO SE ČUDO: Krenuli da mu isključe sina sa aparata, otac ULETEO SA PIŠTOLjEM u bolnicu (VIDEO)
LEKARI su rekli da za njega više nema nade i naložili su da se isključi s aparata za održavanje vitalnih funkcija, ali to njegov otac nije mogao da dozvoli, uprkos tome što se mladićeva majka, Pikeringova bivša supruga, saglasila sa doktorima.
21. 11. 2024. u 15:31
Komentari (0)