NAJBOLJI RECEPT ZA DOMAĆI SATARAŠ: Ovo je letnje jelo bez konkurencije
Postupak pripreme koji garantuje savršen ukus.
![НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ САТАРАШ: Ово је летње јело без конкуренције НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ САТАРАШ: Ово је летње јело без конкуренције](/data/images/2023-08-14/385985_sataras_fmob.jpg)
Foto: Jutjub/Printskrin/Recepttura
Sastojci:
- 2 veća crvena luka
- 4 žute paprike
- 4 zelene paprike
- 6 paradajza
- suncokretovo ulje za prženje
- so
- biber
Priprema:
Prvo treba pripremiti paradajze da im kasnije lakše ogulimo kožicu. U veću posudu na šporetu staviti vodu da proključa. Za to vreme paradajzu zaseći kožicu na četiri jednaka dela.
Kada voda proključa maknuti je sa strane, te u nju oprezno staviti paradajz. Ostaviti ih u vodi dok se drugo povrće čisti i seče. Oguliti oba crvena luka pa ih narezati na režnjeve.
Zatim žutim opranim paprikama ukloniti semenke, pa ih iseckati na trakice. Na isti način pripremiti i zelene paprike. Zatim izvaditi paradajze iz vode te im ukloniti kožicu i naseći na kockice. U veću posudu sipati ulje za prženje i pustiti ga da se zagreje.
Staviti luk i pržiti ga 10-ak minuta na srednje jakoj vatri uz mešanje. Zatim ubaciti žutu, pa zelenu papriku. Dobro izmešati, poklopiti i pustiti da krčka 15 minuta.
Zatim u posudu sipati naseckani paradajz, pa uz povremeno mešanje pustiti da kuva oko 30 minuta. Za to vreme tekućina u satarašu će se redukovati. Pred kraj kuvanja posoliti i pobiberiti po ukusu i kuvati još 5 minuta.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![BRZINSKI LETNJI RUČAK: Punjeni patlidžan, odlična kombinacija sastojaka i ukusa BRZINSKI LETNJI RUČAK: Punjeni patlidžan, odlična kombinacija sastojaka i ukusa](/data/images/2023-07-14/374798_shutterstock-321188966_t.jpg?time=1720703207)
BRZINSKI LETNjI RUČAK: Punjeni patlidžan, odlična kombinacija sastojaka i ukusa
11. 07. 2024. u 14:00
![DO SAD NEVIĐEN SNIMAK ATENTATA: Pogledajte šta se desilo sa Trampovim cipelama (VIDEO) DO SAD NEVIĐEN SNIMAK ATENTATA: Pogledajte šta se desilo sa Trampovim cipelama (VIDEO)](/data/images/2024-07-16/507381_screenshot-563_kf.jpg?time=1721120901)
DO SAD NEVIĐEN SNIMAK ATENTATA: Pogledajte šta se desilo sa Trampovim cipelama (VIDEO)
NEVEROVATAN novi snimak pokazuje haotične posledice atentata na Donalda Trampa i otkriva šta je dovelo do toga da bivši predsednik vidno traži da mu vrate cipele.
16. 07. 2024. u 09:41
![VREMENSKA PROGNOZA ZA AVGUST: Stručnjak otkriva da li će se nastaviti tropski talas i hoće li biti zahlađenja VREMENSKA PROGNOZA ZA AVGUST: Stručnjak otkriva da li će se nastaviti tropski talas i hoće li biti zahlađenja](/data/images/2024-06-05/492967_shutterstock-1785514880_kf.jpg?time=1721045403)
VREMENSKA PROGNOZA ZA AVGUST: Stručnjak otkriva da li će se nastaviti tropski talas i hoće li biti zahlađenja
METEOROLOG Goran Mihajlović izjavio je danas da se tropski dani očekuju do vikenda, ali da topli talas ostaje i narednih sedam dana.
15. 07. 2024. u 13:58
![REŠENA MISTERIJA Zašto je Tramp vikao: Čekajte, dajte mi cipele (FOTO) REŠENA MISTERIJA Zašto je Tramp vikao: Čekajte, dajte mi cipele (FOTO)](/data/images/2024-07-15/507209_donald-tramp-pokusaj-ubistva-foto-profimedia-3_kf.jpg?time=1721047123)
REŠENA MISTERIJA Zašto je Tramp vikao: "Čekajte, dajte mi cipele" (FOTO)
"NE BI trebalo da budem ovde, trebalo bi da sam mrtav."
15. 07. 2024. u 14:38
Komentari (2)