AROMATIČNA I LAGANA: Pasta u hladnom sosu od svežeg paradajza
Pasta sa hladnim sosom od svežeg paradajza je aromatična i lagana, obožavaćete je.
Sastojci:
200 g špageta
2 ljutike, sitno iseckane
1 kašika maslinovog ulja
korica 1 limuna, izrendana
1 kašika crvenog vinskog sirćeta
2 kašičice šećera
300 g paradajza, isečenog na kockice
125 g mocarele, isečene na komade
šaka listova bosiljka, za posluživanje
Recept za pastu sa svežim paradajz-sosom:
Skuvajte pastu prema uputstvima na pakovanju. U međuvremenu stavite ljutu papriku, ljutiku, ulje, limunovu koricu, sirće, šećer i paradajz u blender. Ubacite morsku so i sveže mleveni crni biber i sve zajedno izblendirajte.
Ocedite testeninu i pomešajte sa paradajz sosom i mocarelom. Preko toga pospite bosiljak i odmah servirajte.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
TEMPERATURA PADA ZA 15 STEPENI?! Meteorolog Todorović za "Novosti" otkriva kakvo nas vreme očekuje sledeće nedelje
SRBIJU je zahvatio toplotni talas kakav se ne pamti, a juče je u našoj zemlji bio najtopliji dan sa maksimalnim temperaturama od 36 do čak 42 stepena.
17. 07. 2024. u 15:24
STRAŠNE VESTI ZA UKRAJINU IZ BERLINA: Nemačke vlasti će prepoloviti vojnu pomoć Kijevu
OČEKUJE se da će nemačke vlasti u sredu odobriti budžet za 2025. u kome će 4 milijarde evra biti izdvojeno za vojnu podršku Ukrajini, umesto 8 milijardi u 2024, prenosi Rojters, pozivajući se na nacrt dokumenta.
17. 07. 2024. u 11:27
POSLE INFORMACIJE DA JE PREMINUO: Oglasio se Era Ojdanić - evo u kakvom je stanju
Era je objavio video na svom Instagramu u kome je otkrio u kakvom je stanju...
17. 07. 2024. u 21:29 >> 21:30
Komentari (0)